Mugoša negirao krivicu: Ima ličnih motiva uperenih protiv mene - Volim Podgoricu

Mugoša negirao krivicu: Ima ličnih motiva uperenih protiv mene

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša ne priznaje krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom Specijalnog tužilaštva.

Iznoseći svoju odbanu Mugoša je rekao da mu se ovim postupkom nedvosmisleno želi nanijeti politička, lična porodična i profesionslna šteta, ali i moralna diskreditacija uz nezaobilaznu medijsku satanizaciju.

“Zato je moja obaveza da se svim pravnim sredstvima borim za pravo i pravdu i odbanu časti i ugleda” rekao je Mugoša na suđenju.

“Vještaci su vještačili na način kao da ja imam nadnaravne moći iz prava, ekonomije, finansija… Ima ličnih motiva uperenih protiv mene. Treba dobro da se neki zapitaju ko je i kako vještačio u ovom predmetu jer ćemo predložiti sedam svjedoka. Strategija tužilaštva bila je da se samo ja optužim i ako uopšte nijesam donosio odluke jer nijesam bio ovlašćen za to. Odluke sam potpisivao u formalno pravnom smislu”, dodao je Mugoša.

On je dodao da će dokazati da nije kriv i kako je sve teklo u pravnom poslu koji je predmet optužnoce.

Mugosa ne zeli da odgovara na pitanja glavnog spec tuzioca Milivoja Katnica i tuziteljke Ljiljane Lakic

Mugoša (DPS) se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine. Bivši gradonačelnik, koji je jedini optuženi u ovom slučaju, se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura.

On tokom istrage, kako to piše u optužnici, nije iznosio odbranu već se branio ćutanjem.

U optužnici se navodi da je Mugoša “od 25. jula 2007. do 8. maja 2012., kao službeno lice i javni funkcioner – gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

“Postupajući suprotno službenim interesima i interesima glavnog grada i to Zakona o građevinskom zemljištu, protivno odluci Skupštine opštine donio je odluku od 30. avgusta 2007. o prenosu prava na zemljište preduzeću “Carine” za 165 eura po metru kvadratnom, neposrednom pogodbom”, piše u optužnici. Na taj način, dodaje se, pribavio je “Carinama” korist od 6.723.194, 85 eura, a Opštini Podgorica oliko štetu.

U optužnici piše da iz iskaza predstavnika opštine Dragoljuba Raspopovića “proizlazi da se kao oštećeni, Glavni grad ne pridružuje krivičnom gonjenju Mugoše”.

Tužilaštvo je u optužnici navelo i imena 13 svjedoka, među kojima je jeČedomir Popović vlasnik preduzeća “Carine”.

Vijesti

1 komentar

  1. Opa bato. Cuveni Mugi iza resetaka? A neeeee, nije krao, posteno je zaratio 158 stanova na teritoriji Podgorice. Samo neka i nas nauci kako?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com