NAKON POSKUPLJENJA GORIVA: Vlada spremna da ublaži udar na građane - Volim Podgoricu

NAKON POSKUPLJENJA GORIVA: Vlada spremna da ublaži udar na građane

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić informisaće članove Vlade na sjednici u četvrtak o trenutom stanju u vezi sa novim cijenama naftnih derivata u Crnoj Gori, čiji je rast u jučerašnjem obračunu izazvalo povećanje vrijednosti naftnih derivata na svjetskoj berzi, kao i jačanje dolara u odnosu na euro, saopšteno je iz tog ministarstva.

“Vlada prati kretanja na međunarodnom tržištu i, ukoliko ona budu prijetila da ugroze crnogorsku privredu i građane, sagledaće mogućnost preduzimanja potrebnih mjera u cilju ublažavanja eventualnih negativnih efekata, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da obračun maksimalno dozvoljenih vrijednosti naftnih derivata vrše svakog drugog ponedjeljka za prethodnih deset radnih dana, što znači da će kretanja cijena na međunarodnom tržištu u ovoj i narednoj sedmici odrediti nivo eventualne korekcije cijena u Crnoj Gori.

“Naredni obračun, koji podrazumijeva obračun prosječne vrijednosti naftnih derivata u obračunskom periodu od 10 radnih dana, Ministarstvo će objaviti 11. juna”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com