Samostalna izložba Teodore Stojanović u Budvi - Volim Podgoricu

Samostalna izložba Teodore Stojanović u Budvi

U Budvanskoj Modernoj galeriji 13 juna 2018 biće otvorena samostalna izložba višestruko nagrađivane umjetnice iz Beograda Teodore Stojanović.

Na izložbi pod nazivom „Život, iluzija ili stvarnost“ će se umetnica predstaviti sa 60 djela nastalih u proteklih godinu dana, a biće izloženo i nekoliko slika koje su nagrađene na Međunarodnim takmičenjima. Osim nagrađenih dio postavke će biti i slike koje su izlagane na umetničkim Bijenalima u Italiji, Španiji, New Yorku, Tajvanu – (na Da Dun festivalu), Australiji.

Teodora Stojanović je završila Akademiju Lepih Umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dušana Otaševića i specijalitičke studije kod akademika Vladimira Veličkovića. Dobitnica je nagrada Talents and Profesionals, Monthly masters gdje je osvojila prvo mjesto, zatim Dante Alighieri, Metropolitan Empire Prize i još drugih međunarodnih nagrada, a ove godine je osvojila još jednu međunarodnu nagradu World Directory Awards čija dodjela je bila 26. maja u mjestu Florence u Italiji.

Osim slikarstva Teodora je završila i Filozofiju na Filozofskom Fakultetu u Beogradu a tematik slika su vječita filofska pitanja.

Izložba će trajati do 26 juna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com