FINALE KUPA CRNE GORE: Mladost osvojila Kup - Volim Podgoricu

FINALE KUPA CRNE GORE: Mladost osvojila Kup

Mladost je osvajač Kupa Crne Gore, drugi put u klupskoj istoriji – golovima Admira Adrovića u drugom poluvremenu slomila je otpor drugoligaša Igala.

Do vodećeg gola u 55. minutu na terenu nije bilo razlike između dva rivala, hrabri drugoligaš je u prvom dijelu bio čak i opasniji, u pojedinim momentima i bolji.

Sve je promijenio gol Adrovića, najboljeg strijelca u istoriji crnogorskog klupskog fudbala, koji je sjajnim udarcem glavom sa desetak metara pogodio donji lijevi ugao.

Dva minuta kasnije golgeter Mladosti pogodio je drugi put i tada je bilo jasno da od senzacije nema ništa.

Fudbaleri Igala fizički inferiorniji, a poljuljani nakon dva brzo primljena gola, nisu mogli da ugroze slavlje podgoričkog tima.

Nemaju razloga da budu nezadovoljni, naprotiv – mogu da budu ponosni na sve što su uradili ove sezone u Kupu.

Tok meča

Još jednom je blizu bio mladi vezista Mladosti Miličković, ovoga puta njegov šut okrznuo je prečku.

Prva šansa za Igalo u nastavku. Opet je Kopitović mučio odbranu Mladosti, bio je u petercu, a ispred Vučića je reagovao Cicmil.

Igalo je palo, drugoligaš nema snage da se nosi sa favoritom nakon odličnih 45 minuta.

Mladost je imala šansu za 3:0, golman Bjelica uz pomoć stative zaustavio je Petrovića.

57. minut – Adrović je vjerovatno riješio finale. Minijatura golgetera Mladosti, dva gola za dva minuta- Petrović je ponovo asistent.

56. minut – umalo 2:0, Miličković je pogodio stativu, Mladosr uzima stvar u svoje ruke.

55. minut – Mladost vodi. Sjajan gol Admira Adrovića. Centarfor Mladosti glavom sa desetak metara pogodio je donji lijevi ugao na centaršut Petrovića.

 51. minut – zatresla se mreža Mladosti, ali se podigla zastavica pomoćnog sudije Radulovića. Simović je bio u ofsajdu.

Prva izmjena u Mladosti – na terenu kapiten Raičević umjesto Pavlovića.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Nakon prvih 45 minuta nema golova, a ni razlike na terenu, između ekipe koja je osvojila treće mjesto u Prvoj ligi i tima koji je u posljednjem kolu izborio opstanak u drugoligaškoj konkrenciji.

Igalo hrabro i odvažno, Kopitović opasan, Mladost za sada zavisi od inspiracije Ćetkovića.

Na drugoj strani Ćetković preko gola…

Kopitović je raspoložen za igru, ponovo je pokušao da iznenadi Ljuljanovića sa 20-ak metara…

Period igre koji pripada Mladosti, pokušao je Petrović, nakon kornera, siguran Bjelica. Pokušao je i Bukorac sa 17-18 metara u spoljni dio mreže.

23. minut – Mladost poslije dugo vremena u opasnoj zoni – Ćetković je sa 20 metara tukao, Bjelica odbio u korner,

15. minut – Igalo je opasnija ekipa. I bolja. Kopitović je stvorio prostor za šut sa ivice šesnaesterca, Ljuljanović je odbranio.

 6. minut – Igalo je pokazalo da može da napravi nešto i u napadu. Pavićević, nekadašnji igrač Mladosti, koji je postigao gol protiv Sevilje, šutirao je sa 30-ak metara, a Luljanović uspio da uhvati njegov udarac, iz dva pokušaja.

Već u prvom minutu, šansa za Mladost, zapravo dvije. Šut Ćetkovića odbranio je Bjelica, a pokušaj Petrovića je izblokiran.

Mladost: Ljuljanović, Roganović, Nikolić, Bukorac, Adrović (Ratković), Novović, Petrović, Miličković (Gašević), Ćetković, Cicmil, Pavlović (Raičević).

Igalo: Bjelica, Bakrač, Đukanović, Šofranac (Đurković), Simović, Koprivica, Pavićević (Leković), Matić, Kopitović, Vilotijević (Đorđević), Vučić.

Sjajna atmosfera na stadionu pod Goricom, navijači Igala sa pet autobusa doputovali su u Podgorcu, na najveću utakmicu u istoriji kluba.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com