Krivokapić se uplašio gašenja pa pohitao u parlament - Volim Podgoricu

Krivokapić se uplašio gašenja pa pohitao u parlament

Lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić do samo prije nekoliko dana nije htio ni da pomene prekid bojkota i povratak u parlament. No, gle čuda, sada hoće nazad na radno mjesto, a sve pod izgovorom da se samo tako mogu stvoriti uslovi za fer i slobodne izbore.

Istina je ipak malo drugačija. Shvatio je Krivokapić da je ovo posljednji voz za njega i SDP, jer, ako ih nema u parlamentu, gotovo izvjesno nestaju sa političke scene, što su dokazali nedjeljni lokalni izbori. SDP je u Podgorici, u koaliciji sa DEMOS-om ostao ispod cenzusa. Bolan pad.

Zato je Krivokapić sada riješio da prekine bojkot i vrati se u Skupštinu, dobro znajući da je ovo posljednja šansa za posrnuli SDP da se vidi, da se čuje njihov glas.

Mudro je Krivokapić sve karte promiješao. Jasno je. Vratiće se u parlament, pa ponovo odigrati na harizmu i znanje poslanice Draginje Vuksanović koja važi za britku sablju u Skupštini, a i kandidaturom na predsjedničkim izborima vratila je SDP iz političke kome. Mudro je promislio Ranko i shvatio da samo učešćem u radu parlamenta može da sačuva i svoju poziciju još koji dan duže.

Jasno je to stavio i juče do znanja kada je rekao da neće podnijeti ostavku zbog kraha na izborima, ali, dao je obećanje da će to učiniti ako loše prođu na parlamentarnim izborima.

Kupovina vremena, poruka slična onima koje su davali neki lideri DF-a.

Kalkulacija je napravljena, SDP ulaziu poslednju fazu, ili se vraćaju na vidljivi cenzus ili će Krivokapić morati da se penzioniše. A znamo da nije lako.

Nije lako bilo ni otići sa mjesta predsjednika parlamenta i vlasti u opoziciju i boriti se za, kako kažu, bolju Crnu Goru.

I ova odluka je za poštovanje. Hrabra. Ali, čini se da Krivokapić nije ubijedio birače da je SDP ona čista, neokrnjena strana vlasti koja je brod napustila poslije 18 godina, pa nastavila da politički pljuje i optužuje one sa kojima su “dijelili dobro i zl”.

Bilo kako bilo, povratak SDP-a je pokušaj da se obezbijedi povratna karta, jer ona u jednom smjeru vodi samo do gašenja.

Moglo bi se SDP-u kao bumerang vratiti političko lutanje, pokušaj sjedjenja na dvije stolice… Znaće se sve, kao što Krivokapić reče, na parlamentarnim izborima.

Lekićeva slamka spasa

I lider DEMOS-a Miodrag Lekić je najavio povratak u Skupštinu. Partija gotovo bez političkog rejtinga, koja se skoro i ne pojavljuje na izborima, želi da se spasi. Legitimno.

Hladan izborni tuš je i kod njih pokrenuo cirkulaciju. Sve je otvoreno.

Vraćaju se u parlament. Parlamentatni izbori će pokazati je li ovo kraj za Demos i Lekića ili ne.

Kad smo već kod parlamentatnih izbora, mnogi smatraju da bi nošen vjetrom pobjeda na nekim skorijim vanrednin parlamentarnim DPS dotukao obezglavljenu opoziciju.

Ko zna. Ovo je Crna Gora. Mi živimo izbore. Možda ih bude skorije…

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com