Tužilaštvo provjerava izvore finansiranja partija i podmićivanja medija - Volim Podgoricu

Tužilaštvo provjerava izvore finansiranja partija i podmićivanja medija

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj povodom brojnih zloupotreba uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, a u fokusu istražiteljaje nezakonito finansiranje pojedinih političkih partija potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

Istražni timovi prikupili su podatke koji ukazuju na brojne nezakonitosti u finansiranju političkih subjekata i sumnjive tokove novca pristiglog preko nerezidentnih pravnih lica i nekih banaka.

Tužilaštvo je krenulo u akciju ispitivanja svih sumnjivih novčanih transakcija, obavljenih preko računa partija i njihovih aktivista. Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, u okviru opsežnog izviđaja, provjeriće se i podmićivanje pojedinih medija.

Ovo je druga istraga Specijalnog tužilaštva o zloupotrebama uoči parlamentarnih izbora 2016. godine. Istražitelji su prethodno procesuirali trinaest osoba i podigli optužnicu zbog sumnje da su tokom izborne kampanje prale novac za interes PZP-a. Na čelu kriminalne organizacije, prema stavu Tužilaštva, su lider PZP Nebojša Medojević i banjalučki biznismen Momir Nikolić. Priča o stranom uticaju, nezaonitim tokovima novca uoči oktobarskih izbora 2016. ponovo je aktuelizovana, nakon što je agencija Rojters objavila da letonske vlasti istražuju da li je preko njihovih banaka usmjeravan ruski novac za miješanje u izbore i politiku u drugim državama.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com