Darmanović-Dživei: Odnosi Crne Gore i NR Kine sadržajni i prijateljski - Volim Podgoricu

Darmanović-Dživei: Odnosi Crne Gore i NR Kine sadržajni i prijateljski

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Cuija Dživeija.

Ministar Darmanović je zahvalio ambasadoru na ličnom doprinosu unaprijeđenju sadržajnih i prijateljskih odnosa dvije države imajući u vidu da je tokom njegovog mandata započeta realizacija kapitalnog projekata za Crnu Goru kakav je izgradnja Autoputa ali i brojni drugi, koji su doprinijeli produbljivanju saradnje u oblastima ekonomije, kulture, turizma. „Imajući sve to u vidu, možete biti ponosni na sadržajnu misiju koju ste imali u našoj državi“, ocijenio je Darmanović.

Ambasador Dživei je kazao da su odnosi NR Kine i Crne Gore u ovom trenutku najbolji u istoriji i da njegova država pozdravlja ostvarene rezultate Crne Gore na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, čime je izgradila pozitivan imidž širom svijeta. Naglasio je da je jačanje saradnje dvije države u oblastima privrede, ekonomije i medicine doprinijelo i predstavljanju Crne Gore kao veoma privlačne destinacije kineskim turistima.

Sagovornici su posebno izrazili zadovoljstvo saradnjom kineskih i crnogorskih univerziteta i najavili nastavak razmjene uzajamne podrške u multilateralnim tijelima.

Volim Podgoricu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com