,,Drago mi je što čujem da je nismo pobijedili toliko dugo” - Volim Podgoricu

,,Drago mi je što čujem da je nismo pobijedili toliko dugo”

Ljubiša Tumbaković ne samo da nije zabrinut što crnogorska reprezentacija odavno nije pobijedila prijateljsku utakmicu, već je, uz osmjeh, naglasio da mu prija podatak da se na trijumf čeka više od četiri godine.

„Drago mi je što čujem da je nismo pobijedili toliko dugo, jer sam mislio da samo ja nisam dobio prijateljski meč“, kazao je Tumbaković.

Duel sa Slovenijom (subota, 20.15) u Podgorici je prilika da se prekine ta negativna serija.

„Važna je utakmica da stvorimo lijepu atmosferu za septembar. Bićemo jači tada, ali dobar rezultat uvijek stvara dobar ambijent”, kazao je Tumbaković.

I Slovenija je, kaže selektor, u sličnoj situaciji kao i Crna Gora…

„I oni su bez nekoliko igrača. Tu smo ravnopravni, a mi ćemo imati prednost publike u želji da ostvarimo rezultat. Prošle godine u junu smo pobijedili Jermeniju, u takmičarskom meču, hajde sada da u ovom mjesecu slavimo i u prijateljskom duelu“, poručio je Tumbaković.

Neće bii lako, jer je Slovenija tim koji je Tumbaković uporedio sa – vojskom.

„Oni su napravili izuzetne sportske rezultate – imaju jaku košarku, rukomet, pojedinačne sportove, ali i fudbal. Liga im je sve jača, dobro rade sa mladim igračima, reprezentacija je učestvovala na velikim takmičenjima. Imaju izraženu disciplinu i borbenost… Oni su vojska, nemaju kreativnost kao ostali sa ovih prostora i tu će dimenziju da pokažu i sa nama. Mi možda želimo sve na talenat, ali ne može sve ni na talenat“, naglasio je Tumbaković.

Ipak, na pitanje da li bi radije trenirao vojsku ili super-talentovanu ekipu, odgovorio je:

„Uvijek biram talenat, a najbolje bi bilo da se spoji talenat sa elementima vojske“.

Što se tiče sastava, Tumbaković je najavio da će Marušić i Vešović biti u sastavu, uprkos povreda, ali je pitanje koliko mogu da pruže.

Šansu će ponovo dobiti momci koji nisu do sada imali značajniju ulogu, a koji su, složio se Tumbaković, u meču sa BiH pokazali da imaju grč i tremu kada nastupaju za nacionalni tim.

„Osjetilo se to kod pojedinaca, a kod kvalitetnih igrača trema se vremenom ublaži i nestane. Kada igrače koje smo pozvali pratimo kroz proces treninga onda shvatimo da su zaslužili da budu tu gdje su“, zaključio je Tumbaković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com