Izložba “Unprofessional/Besposlen” - Volim Podgoricu

Izložba “Unprofessional/Besposlen”  

Izložba “Unprofessional/Besposlen” biće otvorena u okviru manifestacije “Podgoričko kulturno ljeto 2018” u petak, 1. juna u prostoru galerije “Art” u 19 sati.

Publika će imati priliku da vidi i čuje umjetničke radove i intervencije Lenke Đorojević (CG-SI), Adrijane Gvozdenović (MNE-BE), Irene Lagator Pejović (MNE), Vijai Patchineelam, Flavio Favelli (IT), Jelene Tomašević (MNE), Siniše Radulović (MNE), Line Rice (HR-SI) i Tare Langford (UK).

Koncept izložbe je osmislila Natalija Vujošević u saradnji sa Institutom za savremenu umjetnost.

Svečano otvaranje izložbe pratiće muzički intermeco iz oblasti Hobi avangarde, koji izvode Nemanja Bečanović i Ljubomir Baćović.

Izložbom “Unprofessional”, Institut za savremenu umjetnost počinje saradnju sa Sekreterijatom za kulturu grada Podgorice i JU Muzeji i galerije Podgorice u okviru koje će kreirati kulturno obrazovni program u prostoru galerije Art, u Centru Podgorice.

U istom prostoru, Institut za savremenu umjetnost nastavlja program projekta “Preokupacije” predavanjima umjetnika i teoretičara Danila Prnjata – “Rad (u umjetnosti)” 5.juna, zatim Hrvatske filozofkinje i teoretičarke Marine Gržnić – “Društvene i umjetničke prakse suživota i nova kritička misao” 7.juna, a biće organizovan i javni razgovor na temu “Kultura u egzilu” koji će se održati krajem juna.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com