“Pametni gradovi i urbana rješenja 2018” - Volim Podgoricu

“Pametni gradovi i urbana rješenja 2018”  

Glavni grad Podgorica i Ambasada Danske organizuju 6. juna 2018. godine tematsku konferenciju „Pametni gradovi i urbana rješenja 2018“, koja će biti održana u Podgorici.  Cilj konferencije je da se gradska uprava i njene službe kao i stručna javnost upoznaju sa danskim rješenjima u upravljanju gradskim sistemima, budući da je podsticanje primjene novih tehnologija u gradskoj upravi jedan od prioritetnih strateških ciljeva Glavnog grada.

Lokalna uprava Podgorice aktivno sarađuje sa kolegama Iz inostranstva kao i domaćim i stranim kompanijama kako bi najbolje prakse iz oblasti uvođenja pametnih tehnologija u narednom periodu našle svoju primjenu i u Podgorici, istakao je Dragutin Đeković, menadžer Glavnog grada povodom održavanja Konferencije.

Danska je globalni lider u oblasti pametnih gradova i njen  pragmatizam i inovativnost u korišćenju  modernih tehnologija u rješavanju urbanih izazova je nadaleko prepoznat.

Na konferenciji će svoja iskustva iz oblasti primjene pametnih tehnologija lokalnih uprava sa nama podijeliti gradonačelnici dvije danske opštine, Eadal i Fredensborg, dok će viši savjetnik iz Ministarstva spoljnih poslova Danske predstaviti svoje iskustvo iz razvoja novog sjevernog dijela Kopenhagena, glavnog grada Danske.

Na ovom događaju će biti prisutne i danske kompanije koje će predstaviti svoju ekspertizu i  primjere iz prakse iz oblasti novih tehnologija koje su na raspolaganju kao i prednosti i potencijalne izazove u njihovoj primjeni. U sklopu konferencije biće organizovani susreti  danskih i crnogorskih privrednika.

Konferencija će biti dobra prilika da se crnogorska preduzeća i predstavnici gradova i opština upoznaju sa novim tehnologijama i inovacijama u oblasti pametnih gradova i urbanog razvoja.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com