Pens čestitao Đukanoviću: Cijenimo odluku da CG protjera ruskog diplomatu - Volim Podgoricu

Pens čestitao Đukanoviću: Cijenimo odluku da CG protjera ruskog diplomatu

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na izboru i inauguraciji na dužnost predsjednika, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

“Poštovani gospodine Predsjedniče, Čestitam Vam izbor i nedavnu inauguraciju na dužnost Predsjednika Crne Gore. Sjedinjene Države ostaju posvećene podršci Crne Gore koja radi na unapređenju životnog standarda i bezbjednosti za sve crnogorske građane. Brzi i efikasni odgovor vaše Vlade na bombaški napad na Ambasadu SAD-a u februaru bila je snažna potvrda našeg partnerstva. Naša administracija cijeni odluku Crne Gore da snažno stane uz Ujedinjeno Kraljevstvo i druge saveznice protjerivanjem ruskog diplomate iz Crne Gore. Ova snažna, koordinisana akcija poslala je jasnu poruku Kremlju da opasno i destabilizujuće ponašanje Rusije neće biti tolerisano”, naveo je Pens u čestitki.

Potpredsjednik SAD je dodao da takođe želi da se zahvali Crnoj Gori za njenu posvećenost ispunjavanju Plana investiranja u odbranu iz Velsa.

“Molim Vas, znajte da se radujem daljem produbljivanju naših bliskih odnosa kao saveznica i prijatelja”, zaključuje se u čestitki Pensa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com