Snežana Burzan predložena za Trinaestojulsku nagradu - Volim Podgoricu

Snežana Burzan predložena za Trinaestojulsku nagradu

Dugogodišnja direktorica KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici Snežana Burzan predložena je za Trinestojulsku nagradu za 2018. godinu.

Više od 30 intelektualaca i poslenika iz oblasti umjetnosti, kulture i medija je predložilo Burzan za ovo najviše državno priznanje.

Među njima su Zuvdija Hodžić, Branislav Radulović,  Miodrag Šćepanović, Edita Dautović, Anica Maja Boljević, Šukrija Žuti Sehatlić, Marina Vuković, Tiho Vujović, Eleonora Albijanić, Zvezdana Oluić,  Marko Novaković, Dragan Koprivica, Ida i Ana Muratagić, Vesna Lazović, Marija Vasić, Ana Miljanić, Sanja Radusinović i drugi.

Prema njihovom mišljenju, pod upravom direktorice KIC-a “Budo Tomović” desila se prava kulturna “revolucija” u Podgorici.

“Zahvaljujući njenim originalnim idejama, pokrenute su mnoge manifestacije i realizovani još brojniji projekti, koji su privukli pažnju ne samo podgoričke publike, nego i posjetilaca iz drugih crnogorskih gradova, kao i iz inostranstva. KIC je postao najposjećenija crnogoska kulturna destinacija i epicentar kulturnih zbivanja države. Ličnim primjerom i predanim i posvećenim radom u KIC-u izvršila je ogroman, pozitivan uticaj na brojne pojedince i institucije, centre za kulturu i NVO-e u Crnoj Gori, uvijek pružajući  svesrdnu podršku afirmaciji mladih stvaralaca iz cijele države kao i alternativnih umjetničkih izraza, a nikad ne zaboravljajući očuvanje multikulturalne riznice narodne tradicije, piše uz ostalo u tekstu podnosilaca prijedloga”, ističu intelektualci u svom prijedlogu.

Osim Burzan, za Trinaestojulsku nagradu je predložen i dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja Adnan Čirgić.

CdM

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com