Marković za godinu bogatiji za sedam pištolja i pušku - Volim Podgoricu

Marković za godinu bogatiji za sedam pištolja i pušku

Predsjednik Vlade Duško Marković postao je u toku prošle godine vlasnik osam komada vatrenog oružja, piše u imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Marković je vlasnik šest pištolja, jednog revolvera i jedne puške. Godina proizvodnje za pištolje je od 1990. do 2005, revolver je iz 2000, a puška iz 2005. godine. U kartonu se kao osnov sticanja za sve oružje navodi “ostalo”.

U istoj godini kada je postao vlasnik oružja, Markovići su ostali bez vikendice.

Njegova supruga Nata Marković je prošle godine prodala vikendicu od 150 na zemljištu od više od 400 metara kvadartnih na Žabljaku.

Prodaja je obavljena 8. novembra 2017. o čemu je, kako piše u kartonu, dostavljeno obavještenje Agenciji.

 “Vijesti” su pitale Agenciju da li je Markovićeva prijavila sredstva od prodaje na Žabljaku, jer se u imovinskom kartonu ne pominje nikakav sačuvani novac ali i da li je provjeravala bankovne račune porodice.

“Administrativno-tehničkom kontrolom koju je izvršila Agencija, nijesu utvrđene nepravilnosti u podnešenom izvještaju. Takođe, predsjednik Vlade je dao saglasnost za pristup bankovnom računu. Agencija će provjeru Izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera izvršiti u skladu sa godišnjim planom provjere imovinskog stanja javnih funkcionera i državnih službenika”, rečeno je iz Agencije.

Markovići su inače i vlasnici stana od 106 i garaže od 14 u Podgorici, kuće od 101 u Podgorici, četvrtine kuće od 72 u Mojkovcima i više od 3.000 kvadrata zemljišta u Mojkovcima i Podgorici. Premijer inače otplaćuje stambeni kredit od 20.000 eura.

Prosječna plata premijera iznosila je prošle godine nepunih 2.000 eura.

Premijer je predsjednik vladinog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Nacionalne investicione komisije, Savjeta za turizam i Nacionalnog savjeta za koordinaciju i prevenciju hroničnih nezaraznih bolesti. Takođ je rukovodilac OU Koordinacionog tima za zaštitu i spasavanje i član Kolegijuma o pristupanju Evropskoj uniji.

Supruga je savjetnica izvršnog direktora Agencije za eletronske komunikacije i poštansku djelatnost, gdje je u prosjeku prošle godine primala nepunih 1.525 eura.

Marković mlađi od decembra u Ministarstvu odbrane

Supružnici nisu jedini koji rade u državnoj administraciji, jer se njihov sin Nikola Marković krajem prošle godine zaposlio u Ministarstvu odbrane.

 Iz Ministarstva nisu odgovorili “Vijestima” na pitanje na kojoj je poziciji on zaposlen tamo.

“Nikola Marković je u skladu sa Zakonom o odbrani i propisima kojima se uređuju prava i obaveze državnih službenika i namještenika, zasnovao radni odnos u decembru 2017. godine, na radno mjesto u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ministarstva odbrane”, kazali su iz Ministarstva “Vijestima”.

U kartonu piše da je njegova decembarska plata iznosila nepunih 750 eura.

Prema nezvaničnim informacijama, Marković radi u vojno-obavještajnoj službi Ministarstva.

Na čelu te službe, Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove, nalazi se Miljan Perović.

Marković i Perović su 19. maja prisustvovali prijemu premijera Duška Markovića povodom Dana nezavisnosti.

Premijer Marković je bio direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost.

 (Vijesti)

1 komentar

  1. If you don’t wanna see this video click on the next one…. . . It is a person who cares about another human being. about someone who been trough so much and we only ‘love’ when she is thin, soccermom, performer, miss perfect. and when she isn’t men only have hate for her. . it’s so easy to take people down when they already are vulnerable. I call it bullying

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com