UBIJEN CRNOGORAC: Evo ko je bio upucani Radovan Laketić - Volim Podgoricu

UBIJEN CRNOGORAC: Evo ko je bio upucani Radovan Laketić

Radovan Laketić (37) iz Pljevalja ubijen je u noći između četvrtka i petka u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu.
Prema pisanju srpskih medija, Laketić je pogođen sa više hitaca. Tijelo su pronašli prolaznici u petak ujutro i o tome obavijestili policiju. On je, kako tvrde srpski mediji, bio jedan od glavnih heroinskih dilera u Beogradu. Nedavno je izašao iz zatvora, gde je bio zbog trgovine drogom. Prema saznanjima crnogorskih istražitelja, Laketić nije bio povezan sa kriminalnim grupama iz Crne Gore.

Crnogorski stručnjaci iz bezbjednosnih struktura navode da je bio blizak sa Darkom Šarićem, kojem se pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, ali da nemaju saznanja da su bili u poslovnim relacijama.

Prijateljstvo ova dva Pljevljaka datira odranije. Laketić je često dolazio u Crnu Goru i posjećivao roditelje u pljevaljskom selu Bobovo. Hapšen je 2009. godine na Banjici u trenutku kada je u rancu nosio dva kilograma heroina i više od kilogram smjese paracetamola i kofeina.

Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 eura. Srpski „Blic“ piše da se sumnja da su ga policajci spriječili da stigne do uličnih dilera i proda heroin. Policija mu je tada pretresla stan na Banjici, gdje je pronađeno još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno merenje…

Ulična vrijednost droge procijenjena je na skoro 500.000 eura.

– Imamo operativna saznanja da je Laketić jedan od glavnih snabdjevača heroinom beogradskih narkomana. On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah poslije „bosa“ i organizatora šverca…

Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd – naveo je tada izvor iz istrage. „Blic“, pozivajući se na informacije iz policije, piše da je Laketić drogu nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda. Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu – u Vidskoj ulici imao je „štek“ za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 eura. Sve mu je to bilo privremeno oduzeto.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com