NOVAK U ČETVRTFINALU ROLAN GAROSA: Đoković počistio Verdaska u tri seta - Volim Podgoricu

NOVAK U ČETVRTFINALU ROLAN GAROSA: Đoković počistio Verdaska u tri seta

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Gatosa, pošto je danas u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:2.

Najbolji srpski teniser je poslije dosta muke u prvom setu uspio da dođe do veoma važne pobjede.

Mučio se Novak na otvaranju susreta, čak pola sata igrali su prva tri gema, a onda je Srbin jednim brejkom prelomio i došao do prvog seta. Na otvaranju drugog, Novak je odmah uzeo servis Špancu, i kada je djelovalo da će se ponoviti priča sa starta meča, Španac se vratio, napravio brejk i izjednačio rezultat.

To je iznerviralo Novaka koji je dao sve od sebe i odmah je u narednom gemu napravio novi brejk, a da Španac nije uspio da osvoji niti jedan poen. Rutinski je priveo set kraju Novak, a Španac je čak zatražio i medicinsku pomoć na zatvaranju istog.

U poslednjem setu Verdaskova igra se raspala, Novak je počistio Španca koji je uspio da osvoji samo dva gema.

Djoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Italijana Marka Ćekinata, koji je u osmini finala napravio veliko iznenadjenje pobjedivši Belgijanca Davida Gofana u četiri seta, 7:5, 4:6, 6:0, 6:3.

Poslije meča Novak je kratko izjavio:

”Za razliku od predhodnih duela, danas sam ušao mnogo bolje u meč. Iaoko su prva tri gema bila izuzetno duga, uspio sam to da prebrodim i stignem do osvojenog prvog seta. Slično je bilo i u drugom, ali na moju sreću i to sam uspio osvojim. Treći set je već bio više rutinski jer je Španac pao, ali opet nisam smio da padam kako bih što prije završio meč. U svakom slučaju zadovoljan sam igrom, iako vremenski uslovi nisu bili dobro, ali spremno uilazim u četvrfinale, ” zaključio je Srbin.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com