Bijela kuća ozvaničila, evo kada će se sastati Tramp i Kim Singapuru - Volim Podgoricu

Bijela kuća ozvaničila, evo kada će se sastati Tramp i Kim Singapuru

Sastanak američkog predsjednika Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una zakazan je za 12. jun, u 9 ujutro u Singapuru po lokalnom vremenu, saopštila je Bijela kuća.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je da se nastavlja s planiranjem istorijskog samita u Singapuru i dodala da će se pregovarači SAD i Sjeverne Koreje sastati u demilitarizovanoj zoni na Korejskom poluostrvu radi pripreme.

Sadržaj pisma vođe Sjeverne Koreje namijenjenog Trampu, a koje je predao visoki sjevernokorejski zvaničnik Kim Jong Čol tokom boravka u SAD, Sandersova nije željela da komentariše, rekavši samo da je “interesantno”.

Tramp je usredsređen na postizanje nuklearnog dogovora sa Kim Džong Unom, a njegovi partneri i saradnici zabrinuti su da neće posvetiti dovoljno pažnje kršenju ljudskih prava i regionalnim bezbjednosnim pitanjima, navodi agencija AP.

AP dodaje da fokus na nuklearno oružje može dovesti do toga da Tramp zanemari niz problemaričnih mjera sjevernokorejskog režima, dok Kim Džong Unu obećava “zaštitu” u zamjenu za odustajanje od nuklearnog programa koji bi mogao da predstavlja direktnu pretnju SAD.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com