Mještani na meti lopova: Ni crkve im nijesu svete - Volim Podgoricu

Mještani na meti lopova: Ni crkve im nijesu svete

Mještani Banjana, Oputnih Rudina i Grahova žale se da su često na meti lopova kojima, kako su kazali, ni crkve nijesu svete.

Predstavnici crkvenih odbora sa područja Banjana i Rudina u aprilu su imali sastanak sa parohom Radenkom Koprivicom, igumanom jeromonahom Arsenijem i službenikom Odsjeka za imovinske delikte u nikšićkom Centru bezbjednosti Ivanom Kilibardom.

Tada su istakli da lopovi provaljuju u vikendice, crkve, odnose sve što im dođe pod ruku, kao i da će biti prinuđeni da organizuju dežurstva kako bi, kako su tada kazali, makar svetinje sačuvali.

Oni su tada pomenuli samo neke od svetinja koje su proteklih godina poharane – crkva Sv. Georgija na Valu u Vraćenovićima, odakle su ukradene tri ikone i pozlaćeni pribor za pričešće bolesnih, crkva u Štrpcima koja je na meti bila u martu ove godine, kada je obijena kasa, ali i prije nekoliko godina kada su nestale svete mošti, sa crkve u Klenku nestalo je zvono, iz manastira Kosijerevo odnesena je veća količina novca, crkva u selu Miljanići obijana je više puta…

I mještani Grahova, kako su kazali „Vijestima“, poslednjih godina muku muče sa lopovima koji iz vikendica kradu alat, kamere, kablove…

Iako mještani tvrde da je posljednjih godina učestao broj krađa, iz Uprave policije su “Vijestima” kazali da su od 1.januara 2013.godine do 1.maja 2018. na području Grahova, Banjana i Oputnih Rudina, registrovali 15 krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata – 11 teških krađa i četiri krađe.

Rasvijetljeno je, kako je rečeno “Vijestima”, devet krivičnih djela, a lica za koja se sumnja da su ta djela izvršila nijesu sa pomenutih područja.

“Od 11 krivičnih djela teška krađa rasvijetljeno je šest i tom prilikom su procesuirana tri punoljetna lica koja nisu sa pomenutih područja, dok su od četiri krivična djela krađa rasvijetljene tri, i tom prilikom su procesuirana tri punoljetna lica koja takođe nijesu sa pomenutih područja”, piše u odgovoru Uprave policije.

Kako su istakli od ukupnog broja registrovanih krivičnih djela, dva krivična djela teška krađa izvršena su na štetu sakralnih objekata.

“Jedno krivično djelo je rasvijetljeno i procesuirano jedno lice zbog sumnje da je počinilo tešku krađu na štetu sakralnog objekta”, kazali su iz Uprave policije.

(Vijest)

1 komentar

  1. Hey very nice site!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds also¡¦I’m happy to find a lot of helpful info right here in the post, we need develop more techniques in this regard, thank you for sharing. . . . . .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com