NEZABILJEŽEN SLUČAJ: Penzioner (70) drogirao poznatu DOKTORICU, pa je sada UCJENJUJE GOLIM slikama! - Volim Podgoricu

NEZABILJEŽEN SLUČAJ: Penzioner (70) drogirao poznatu DOKTORICU, pa je sada UCJENJUJE GOLIM slikama!

Ucjenjivao ju je golišavim fotografijama, koje je uslikao kada je drogirao

Na zagrebačkom sudu pojavio se nevjerovatan slučaj – jedna ljekarka opšte prakse i docentkinja na Medicinskom fakultetu doživjela je ucjenjivanje i prijetnje od strane penzionera kome je pomogla.

Ona je početkom 2016. godine u garaži tržnog centra Avenju Mol u Novom Zagrebu priskočila u pomoć tad njoj nepoznatom 70-godišnjem penzioneru. Zoranu V. Međutim, njihovo četvoromesečno druženje preraslo je u dvogodišnju agoniju. Naime, Zoran joj je sve vreme pretio da će njene golišave fotografije javno objaviti.

– Uništiću te, iz kuće nećeš izaći od srama! Uništiću ti profesionalni i porodični život, a ja imam već 70 godina. Kad nećeš biti sa mnom, onda ćeš platiti sve što sam potrošio na tebe. Uništila si mi život. Ja sam se zaljubio u tebe kao konj. Zavela si me i obećala zajednički život. Svakog mjeseca davaćeš mi 2000 kuna dok ne budemo na nuli. I svaki vikend dužna si izaći sa mnom dok se ne ohladim! – izrekao je, kako stoji u optužnici, taj zagrebački penzioner 20 godina mlađoj ljekarki prije dvije godine.

Zbog svega izrečenog završio je na optuženičkoj klupi Opšinskog kaznenog suda u Zagrebu, gdje je nepravomoćno i osuđen na šest mjseci zatvora s trogodišnjim rokom uslovne kazne.

Penzioner ipak, svaki vid krivice odlučno odbacuje i tvrdi:

– Nije tačno da sam joj pretio pokazivanjem tih slika drugima, a kamoli da ću ih polepiti svuda. Nije istina ni da bih uradio išta od onoga što mi se stavlja na teret. Ali da, tačno je da sam se ja u nju zaljubio, ali  ne kao konj, nego kao tetrijeb! A novac koji mi je davala bio je na njenu inicijativu jer ja sam u naše druženje uložio puno novca.

Za razliku od tri albuma sa stotinak eksplicitnih fotografija koje je lekarka dobila od 70-godišnjaka u zamjnu za novac i odmah zapalila, “nemi svedok” sulude iznude nakon svega je ostao jedan crni fotoalbum u kojem su 34 fotografije s kojih vrišti golotinja, intima ljekarke, od koje je ostala zgrožena.

Dok on tvrdi da su sporne golišave fotografije nastale dobrovoljno, uz njen pristanak i njeno znanje, ljekarka je istražiteljima ispričala sasvim suprotnu priču, i to od samoga početka poznanstva koje je počelo u garaži tržnog centra.

– Zamolio me za pomoć pa sam se sažalila jer se radilo o starijem čovjeku. Nakon toga je insistirao da me počasti kafom. Da se ‘izvučem’ od tog insistiranja, dala sam mu telefonski broj kako bismo jednom u budućnosti popili kafu. Pritom sam ga se samo željela da ga se riješim. Nakon nekoliko dana me nazvao i rekao da mora izvršiti obećanje. Popili smo kafu, a on me i nakon toga nastavio da me zove. Pristala sam jer mi je bilo neprijatno pa sam ga jednom pozvala k sebi. Ali zažalila sam. Popili smo piće, u koje mi je, mislim, nešto stavio jer sam nakon toga zaspala i sjutradan se ničega nisam sjećala. On je iskoristio tu situaciju i načinio nekoliko mojih fotografija – prepričala je ljekarka svoje prve susrete s penzionerom.

Već sjutradan, nakon tog pića, penzioner je, tvrdi, “počeo s insinuacijama da bi je tim fotografijama mogao da je ucjenjuje”. Tražila ga je da fotografije obriše, ali ju je uvjeravao da su “pod šifrom i da ih niko ne može videti, kao i da se ne brine jer ih nikad ne bi upotrebio protiv nje”.

Osim kod nje, u njenom stanu, družili su se i po restoranima. A tokom (prije)ostalih susreta nastalo je još nekoliko fotografija. Ubrzo ju je danonoćno počeo obasipati pozivima i porukama, a kad mu je rekla da nema vremena, 70-godišnjak je pokazao svoje drugo lice.

– Rekao mi je da će mi uništiti život, da od sramote neću izaći iz stana. I onda se jedan dan ukazao s albumom slika koje su me zgrozile. Obznanio mi je da me sam Bog spasio da te fotografije, dok je bio ljut, nije nalepio na sva važnija mjesta od kuće do mjesta rada, pa i kod dece. Rekao je i da je na mene potrošio 5000 eura, pa je svotu spustio na 10.000 kuna, te da mu taj novac trebam dati. Kod sebe sam imala 7230 kuna, pa sam mislila da će slike izbrisati ako mu dam novac. To sam i tražila od njega dok sam mu ga davala, a onda me ubrzo nazvao i rekao da nismo kvit jer sam ga šutnula, da se on u mene zaljubio kao konj i da bez mene ne može da živi. Tražio me 8000 kuna i da budem s njim još četiri mjeseca, odnosno da mu svaki mjesec dajem po 2000 kuna, nakon čega ću biti mirna i bit ćemo kvit – prisjetila se još lekarka, koja mu je predala još nešto svoje ušteđevine u zamjenu za mir.

Tad je, vidjevši da mu novac olako kaplje, pred užasnutom ženom rekao:

– Ups, nisam znao da će to tako dobro proći.

Iako joj je tom prilikom rekao da su računi “poravnati”, sutradan je nastavio u dramatičnom tonu s novim porukama.

– Shvatila sam da neću imati mira. Prijavila sam ga policiji, a onda su usledili novi pozivi. Na fakultetu gde predajem ostavio mi je na kompjuteru jednu moju fotografiju. To nije sve. Dok je bio u čekaonici moga sina lekara na drugoj lokaciji, nazvao me i rekao da će ući u njegovu ordinaciju ako ne pristanem na razgovor. Opet sam zvala policiju. Bili su to trenuci kad više nisam mogla da funkcionišem, išla sam k psihijatru, poverila sam se i medicinskoj sestri s kojom radim. Da bi, nakon što mu je određena mjera zabrane približavanja, tražio da se nagodimo, da se ne iznosi prljavi veš – opisala je uhođena ljekarka.

Još ju je više zaprepastilo to što se pokušao da se infiltrira u sve pore njenog života, jer je na kraju ušetao i u ordinaciju njenog sina, traživši ga “kremu za gljivice jer da je pacijent njegove majke”, iako to, zapravo, nikad nije bio.

Opsjednutost njome Zoranu V. se usjekla u glavu. Presretao ju je i dok je išla u kućne posjete svojim pacijentima tokom večernjih sati, a obraćao joj se rečenicama poput: “Zašto si opet u istom kvartu? Zašto sa mnom nećeš razgovarati? Ja ću ti pomoći!”

– Taj dan kad sam ga vidjela, uplašila sam se i zaključala u auto. Uzela sam telefon ne bih li ga uslikala, ali je pobjegao, a potom me zvao preko aplikacije Viber. Mjesec dana kasnije ponovno me presreo na ulici tokom druge kućne posjete, i tada mi je rekao:  Puno bi ti koristilo da razgovaraš sa mnom. To bi ti bilo najkorisnije. I ponovno sam posegnula za telefonom kako bih ga fotografisala, ali je opet bio brži i pobjegao -dodala je 52-godišnjakinja otkrivši da je nakon sudskog postupka u kojem je nepravomoćno uslovno osuđen neko vrijeme imala mira.

To zatišje pred novu buru trajalo je tačno pola godine. Zbog svega toga “nakon 18 sati ne izlazi iz kuće jer se osjeća nezaštićeno”.

– U oktobru 2017. ponovno me počeo da me zove, šest do sedam puta na dan. Nisam se javljala jer naprosto ne mogu niti želim s njim da komuniciram. U intenzivnom sam strahu od tog čoveka. Kad me zvao, tresla sam se od straha i nelagode i tražila pomoć kolegica jer nisam bila u stanju sama sebi pomoći, prijaviti to policiji… Nakon što sam obavestila policiju, nazvao me čak 36 puta. Teško mi je da radim posao koji radim pod takvih psihološkim pritiskom. Razgovarala sam i sa psihijatrom, koji mi je pružio podršku. Zoranu V. je apsolutno jasno da ne želim nikakav kontakt s njim. U to sam potpuno sigurna, kao što sam sigurna i da 36 poziva koje mi je uputio nisu bili slučajni, niti je zvao nekog drugog – prestravljeno dodaje lekarka, koja će se sa svojom noćnom morom uskoro morala opet da se sretne u sudnici.

Naime, zbog poslednje prijave koja je okarakterisana kao nametljivo ponašanje, Zoran V. će, dok čeka pravomoćnost prve presude, ponovno sesti na optuženičku klupu. I ovaj put za njega tužiteljstvo traži uslovnu osudu s godinu dan i izricanje zabrane približavanja na 500 metara objektu svoje “opsesije”

Neumorni panzioner priznao je tek okolnosti njihova poznanstva, tvrdeći pritom da je ona uputila prvi poziv, da su zatim četiri meseca bili ljubavnici, sve dok mu nije počela davati pilule za potenciju. U sudnici je naglasio i da je svaka reč koju je izrekao “istina i samo istina.”

– Kao zahvalnicu za pruženu pomoć, pozvao sam je na ručak i dao joj svoj broj telefona. Naglasio bih da je ona bila ta koja je prva nazvala mene. Ja sam nju strašno voleo i nisam joj želio zlo. Nemoguće je s nekim spavati i onda pljuvati po njemu. Sporne fotografije su nastajale danima, a do tih nesrećnih slika došlo se tako da se ona sama slikala i svakog mi ih jutra slala, i to najpre onu u plavoj haljini, a zatim i sve slobodnije fotografije koje mi je slala na Viber. Osim fotografija koje je sama slikala, postoje i one koje smo slikali zajedno, a na njima se vidi da mi je pozirala i da ju ja na to nisam prisilio. Nalazili smo se kod kuće, ali smo izlazili i van, gde sam isključivo ja plaćao troškove, a konzumiralo se i mnogo alkohola – izajavio je u dahu vremešni optuženik, tvrdeći da je lekarku vodio po “najekskluzivnijim restoranima i hotelima i da ima popis svega toga”.

Prema njegovoj računici, na zajedničke je ručkove potrošio 25.000 kuna.

– Problemi su se pojavili kad mi je počela davati pilule za potenciju, a u to vreme kod mene su bile one fotografije za koje je rekla da mi ne trebaju i da joj ih vratim. Što se tiče novca, rekla mi je da sam puno potrošio na nju. Sama je izračunala oko 4000 eura i da će mi dati pola jer da ima dovoljno novca. Prvo mi je to bilo smešno, ali insistirala je pa sam došao na spasonosnu ideju da može, ali pod uslovom da mi novac koji će mi dati potrošimo zajedno. Ona je pristala, a ja sam bio srećan jer se tako naša veza produžila. Potom mi je rekla da je pripremila koverticu sa 7200 kuna, a da će mi ostalo dati posle. Na to sam se nećkao, pa mi je dala još 8000 kuna – pojašnjavao je penzioner.

Što se tiče, pak, predaje 8000 kuna i rečenice da “ako nema novca, da mu može svaki mesec davati po 2000 kuna”, to je pravdao kao šalu jer bi tako “ostali zajedno još četiri meseca”. Međutim, novac je dobio odjednom, a sutradan, kad joj je trebao da odnese  “još nekoliko fotografija koje su mu poispadale iz albuma”, umesto nje došla je policija i uhapsila ga.

Zagrebački penzioner priznao je i posetu fakultetu, uvjravajući sve redom da joj je samo hteo prirediti iznenađenje.

– Dao sam da se napravi slika velikog formata za nju. Zamolio sam neku gospođu na fakultetu da joj tu sliku stavi na stl – zaključio je danas 72-godišnjak.

Rezultat njegove neuzvraćene zaljubljenosti i nekontrolisane opsednutosti je ogroman osjćaj “straha, nelagode i teskobe” koji se uvukao u lekarku, koja se pita samo jedno – kad će je ostaviti na miru.

Jutarnji.hr

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com