Otkriven pravi razlog Zidanovog odlaska iz Reala - Volim Podgoricu

Otkriven pravi razlog Zidanovog odlaska iz Reala

Naprasni odlazak Zinedina Zidana sa klupe Reala, pet dana nakon osvajanja treće uzastopne Lige šampiona, šokirao je fudbalski svijet, ne samo navijače “merengesa”.

“Ovo jeste neobična odluka i neobičan trenutak, ali mislim da sam postupio ispravno. Ekipa traži promjenu, novi metod rada kako bi nastavila da pobjeđuje. Potreban je novi kurs”, kazao je Zidan.

Njegovo objašnenje djeluje logično – teško da je na klupi Reala mogao da napravi bolje i više.

Mogao je, dakle, samo gore – mogao je da postane još jedan u nizu trenera kojima je gazda Florentino Peres uručio otkaz.

Zizu je jedini koji je otišao sam – uradio je to na vrhuncu uspjeha i slave.

“Ja sam pobjednik, volim da pobjeđujem, a kada vidim da ne mogu da pobjeđujem – odlazim. To sam radio i kao igrač. Mislim da je ovo ispravna odluka”, rekao je Zizu.

Je li, međutim, to bilo sve?

Engleski mediji donose detalje koji su se dešavali u pozadini, iza scene, koji su zapravo doveli do Zidanovog odlaska i ovakvog izlaganja na konferenciji za novinare.

Kako piše “San”, svemu je prethodila svađa Zinedina Zidana i gazda Florentina Peresa.

Razlog je – transfer politika kluba.

Navode se i fudbaleri oko kojih je, navodno, izbio spor.

Zidan je, po pisanju londonskog lista, želio da dovede Edena Azara iz Čelsija, sa čim se Peres nije složio i ponudio mu Davida de Heu na golu.

Zizu, međutim, ni po koju cijenu nije želio da se odrekne usluga Kejlora Navasa, golmana sa kojim je osvojio sve tri Lige šampiona.

Azar i De Hea su igrači zbog kojih je francuski trener ustao sa stola i reako Peresu da odolazi – piše “San”.

“Zinedin Zidan mi je iznenada saopštio odluku da napušta Real. Ovo je tužna vijest za mene i cijeli klub”, rekao je Peres kasnije na vanrednoj pres konferenciji.

1 komentar

  1. You can easily set aside a lot of directed adventures with assorted car experts. Various deal great delivers several might take your corporation for a tour to a market location, or perhaps for a trip to new york. ?????? ???

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com