Mamić: Monstrumi koji su mi presudili neće mirno spavati, ne bih im bio u koži - Volim Podgoricu

Mamić: Monstrumi koji su mi presudili neće mirno spavati, ne bih im bio u koži

Zdravko Mamić novinarima se nakon presude obratio u Međugorju.

“Probaću razdvojiti dvije stvari jedna je pravna, druga je emotivna. Nisam ni u snu se nadao da ću biti osuđen ijedan dan. Da ste me pitali prije nekoliko dana rekao bih da je to nemoguće. Od srijede do nedjelje sam bio na moru sa majkom i porodicom.

Počele su mi pristizati vijesti da je sudsko vijeće izloženo neviđenom pritisku i da mogu očekivati da se donese jedna isforsirana presuda. Došao sam u Međugorje stoti put da pronađem mir i stabilnost.

Jako se dobro osjećam, i više nego dobro, zgrožen, ali se dobro osjećam. Presuda me iznendaila, ali me emotivno čini tužnim obrazloženje presude. 7 ili 77 godina mi je svejedno, ali obrazloženje presude mi se miješaju tuga i bijes.

Moj odgovor će biti oružje koje do sada nikada nije zabilježeno na ovim područjima, ne oružje kojim se puca nego civilizovano oružje.

Ne bih htio biti u koži ljudi koji su ovi spakovali, sudsko vijeće je samo vrh sante leda i jedan krak države koja razara tkivo naših država, naših građana. Pobrinuću se da ti ljudi ne spavaju mirno i završe u zatvrou.

Ovako drsko presuditi nevinog čovjek, ti monstrumi neće mirno spavati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com