Radusinović vraćen na čelo Interventne, nije utvrđena odgovornost za prebijanje - Volim Podgoricu

Radusinović vraćen na čelo Interventne, nije utvrđena odgovornost za prebijanje

Unutrašnja kontrola Uprave policije nije utvrdila odgovornost smijenjenog šefa Intervente policije Milana Radusinovića, u slučaju kada su pripadnici njegove jedinice u februaru, pretukli tri mladića u centru Podgorice, pa je u skladu sa tim menadžment Uprave policije odlučio da ga vrati na istu funkciju, saopštio je CdM-u vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović.

Nakon postupanja pripadnika Interventne jedinice 17. februara 2018. godine, tadašnji direktor Uprave policije Slavko Stojanović, naložio je bivšem načelniku Centra bezbjednosti Podgorica, da se zbog objektivne odgovomosti, smijeni načelnik Interventne jedinice Centra bezbjednosti Podgorica Milan Radusinovic, što je i učinjeno.

“U postupku utvrđivanja pojedinačne odgovornosti, Unutrašnja kontrola policije Ministarstva unutrašnjih poslova je sprovela postupak, o čemu je sačinila izvještaj i nije utvrdila odgovornost Milana Radusinovića”, kazao je Damjanović.

On je istakao i da je Milan Radusinović postavijen za vođu Interventne jedinice tri mjeseca prije spornog događaja, te da je riječ o starješini koji profesionalno obavlja poslove, pa je skladu sa tim menadžment Uprave policije odlučio da ga ponovo angažuje na poslovima vođe Interventne jedinice.

Protiv pripadnika Interventne jedinice Mladena Vujovića, Slavka Furtule, Vukomana Maraša, Marka Stojanovića i Miloša Bečanovića vodi se postupak zbog sumnje da su 17. februara u Njegoševoj ulici pretukli tri mladića.

 Izvor: cdm.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com