Susret Damjanović – Velički: Saradnja crnogorske i slovenačke policije profesionalna i kvalitetna - Volim Podgoricu

Susret Damjanović – Velički: Saradnja crnogorske i slovenačke policije profesionalna i kvalitetna

VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović se juče, na Brdu kod Kranja u Sloveniji, sa saradnicima sastao sa generalnim direktorom Policije Republike Slovenije Simonom Veličkim.

Šefovi crnogorske i slovenačke policije su razgovarali o saradnji policija dvije zemlje za koju su konstatovali da je kvalitetna i profesionalna, a u tom kontekstu razovarano je i o bezbjednosnoj situaciji u regionu. Potvrđena je profesionalna spremnost i potreba za nastavkom dobre saradnje policijskih organizacija dvije države.

Posebno je tretirano pitanje borbe protiv organizovanog i prekograničnog kriminala u dijelu razmjene svih relevantnih informacija kao i zajedničkih aktivnosti u okviru međunarodne policijske saradnje.

Takođe, sa pažnjom je razmotrena i tema u vezi sa migracionom situacijom u regionu i modalitetima za njeno rješavanje.

Budući da je Simon Velički nedavno imenovan za generalnog direktora slovenačke policije, vd direktor crnogorske policije Vesko Damjanović mu je čestitao na imenovanju i poželio mu uspjeh na profesionalnom planu.

VD direktor Uprave policije Vesko Damjanović će sa saradnicima radnu posjetu Sloveniji nastaviti prisustvom konferenciji na Brdu kod Kranja, koja se održava povodom završetka First Line projekta, kao dijela sprovođenja aktivnosti definisanih Akcionim planom za zemlje Zapadnog Balkana o integrativnom i komplementarnom pristupu u prevenciji i suzbijanju radikalizacije nasilnog ekstremizma koji može voditi ka terorizmu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com