Nastavak tenzija u Dječjoj bolnici: Najavljene tužbe, unosi se nemir i među pacijente - Volim Podgoricu

Nastavak tenzija u Dječjoj bolnici: Najavljene tužbe, unosi se nemir i među pacijente

Direktorka Instituta za bolesti djece Sonja Milašinović podnijeće tužbu za klevetu, unižavanje, profesionalnu uvredu i uvrede časti protiv kolega Snežane Pavićević i Velibora Majića.

To je nastavak tenzija u Dječjoj bolnici, nakon što su načelnice odjeljenja za nefrologiju i pulmologiju te bolnice, podnijele ostavke.

Iz Sindiakta doktora medicine traže ostavke ministra zdravlja i direktorke Kliničkog centra.

Najgore od svega je što se posljednjim dešavanjima unosi nemir i među pacijente.

Načelnice Odjeljenja za nefrologiju i pulmologiju Instituta za bolesti djece Snežana Pavićević i Slađana Radulović, koje su juče podnijele ostavke, o razlozima su pismeno obavijestile direktorku Kliničkog centra Zoricu Kovačević.

“Radi se o neslaganju sa organizacionim improvizacijama koje dovode u rizik pojedine ljekare i pacijente. Kao posljednji, ne manje važan razlog ovog mog ličnog čina je obraćanje direktorice Instituta za bolesti djece iskusnim pedijatrima na način koji urušava lično i profesionalno dostojanstvo ljekara i kosi se sa etičkim principima struke”, navodi se u pismu Snežane Pavićević.

Direktorka Dječje bolnice, s druge strane, odbacuje optužbe. Ističe da sve radi za bolje liječenje djece, ali da se pet ljekara od njih ukupno 70, protivi zavođenju reda.

“Ono na šta ja nisam mogla da utičem to je mijenjanje karaktera i svijesti zaposlenih. Pomenute koleginice ostavku su dale iz želje da ne izađu iz svoje zone komfora, neželjenja preuzimanja odgovornosti. Pomenute doktorice na neki način su radno neiskorišćene, u smislu što imaju pirličan broj praznog hoda”, istakla je Sonja Milašinović, direktorka Instituta za bolesti djece.

U Sindikatu doktora medicine ističu da je nakon smjene direktora Klinike za ginekologiju Vojislava Miketića uslijedilo osam ostavki u Kliničkom centru, te da su ljekari shvatili poruku.

“Vi ste tu, vi snosite odgovornost, međutim nemate nikakva ovlašćenja da učestvujete u uređivanju rada vaših odjeljenja, vi ste u nesigurnoj poziciji”, kazala je Milena Popović-Samardžić iz Sindikata doktora medicine.

Milašinović pak ide dalje i najavljuje tužbu za klevetu protiv kolega Snežane Pavićević i Velibora Majića.

“Tužiću gospođu Pavićević, zato što se bavi klevetama. Sporni sastanak je bio 8. maja, ni jedna od ovih koleginica nije bila prisutna, a 21 drugi doktor je bio tu prisutan, koji će mi biti potencijalni svjedoci u sudskom sporu koji ću protiv dva ljekara zbog klevete, unižavanja i profesionalne uvrede i uvrede časti, pokrenuti pred Osnovnim sudom u Podgorici”, poručila je Milašinović.

Ističe da su ostali ljekari svjesni svega, ali da se drže po strani.

“Grehota je da doktori sebe dovode u situaciju da bivaju taoci jedne male grupe raspoložene rušilački”, navela je Milašinović.

S druge strane iz Sindikta doktora medicine odgovornost za osam ostavki u posljednje vrijeme vide u ministru zdravlja i direktorici Kliničkog centra.

“Očekujemo njihove ostavke. Već 20 dana oni pokušavaju da nađu zamjenu doktoru Miketiću, ali svi ljekari kojima su ponudili to mjesto, tu ponudu su odbili. Da li to znači da nama zapravo nisu potrebni direktori Klinika, ili su nam direktori i načelnici potrebni samo kada nastane neki problem pa da se njima pripiše odgovornost”, poručila je Popović-Samardžić.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com