PODGORICA: ,,Trenirajte malo, ako mislite da dođete na Konik” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Trenirajte malo, ako mislite da dođete na Konik”

Ministarstvo odbrane baviće se ponašanjem svog službenika Marka Jankovića zbog učešća u incidentu na dan izbora u Podgorici 27. maja.

“Razmotrićemo primjedbe koje su se pojavile u medijima”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane “Vijestima”.

Janković se može vidjeti na jednom od snimaka iz podgoričkog naselja Konik, koje je bilo poprište fizičkih i verbalnih sukoba na dan izbora između predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) i izborne koalicije “Za 21. vijek”.

Predstavnici koalicije su snimali izborne štabove DPS-a na Koniku, a tom prilikom grupa pristalica te partije predvođena Erom Škrijeljom nanijela je teške povrede kandidatu za odbornike Lazaru Preleviću dok su ostalima zadati udarci.

Janković se može vidjeti na snimku koji je napravljen kasnije kada je predsjednik pokreta URA Dritan Abazović došao da traži mobilni telefon koji je oduzet jednom od njegovih aktivista. Na snimku se mogu vidjeti ljudi, za koje su u opoziciji tvrde da su pristalice DPS-a, kako poručuju da “nikome ko nije sa Konika nije mjesto tu”.

“Zapamti. Ja sam Marko Janković. Podigao sam se ovđe”, kazao je tada Janković, koji se kasnije vidi kako se unosi jednom od predstavnika koalicije.

Janković je angažovan po osnovu ugovora o djelu u Direktoratu za materijalne resurse Ministarstva odbrane od početka oktobra prošle godine. Iz pokreta URA su kazali da očekuju oštru reakciju ministarstva.

“Imajući u vidu rigorozne mjere sankcionisanja svih postupaka radno angažovanih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore, a koje srozavaju ugled tih institucija, što su nadležni najbolje proklamovali u razlogu za nedavno otpuštanje 22 vojnika, vjerujemo da će postupiti jednako kao u tom slučaju i sankcionisati Jankovića”, kazao je portparol URA Bojan Jevrić i poručio da je Janković “srozao ugled radno angažovanih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore”.

On je kazao da očekuje da ministarstvo pokaže jačinu institucije. Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ranije je formiralo predmet i saslušalo sedam svjedoka povodom incidenta u podgoričkom naselju Konik.

Janković: Snimak trebalo da puste u cjelini

Službenik Ministarstva odbrane Marko Janković se povodom snimka oglasio na svom Facebook profilu dan poslije izbora.

“Prvo momci nijeste trebali da iskidate snimak onako, nego da ga pustite komplet, kad već snimate. Drugo nije bitno politika, vjera, nacija – na Konik ne možete doći da maltetirate nikoga i snimate, jer ni mi vas ne diramo ne snimamo po Zeti i Ulcinju. Da ne dužim, na Konik se pitaj Koničani, dok nas još ima. Savjet trenirajte malo, imate četiri godine, spremite se ako planirate opet onakvim povodom na Konik”, napisao je tada Janković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com