Popaj: Crna Gora je zemlja u kojoj ne postoji tradicija na ozbiljan način - Volim Podgoricu

Popaj: Crna Gora je zemlja u kojoj ne postoji tradicija na ozbiljan način

Muzičar Aleksandar Radunović Popaj, poznat kao gitarista grupe Perper i član sastava The Books of Knjige, kaže da je Crna Gora zemlja u kojoj, nažalost, ne postoji tradicija na ozbiljan način.

“Ovo je zemlja u kojoj se sve ruši, pričam generalno, ne o političarima”, kaže Popaj za Radio Cetinje.

Ističe da The Books of Knjige traju uprkos svemu, ali da još uvijek ne zna koji je recept.

“Vjerovatno čudni sticaj okolnosti i istrajnost koju zaista imamo. Mislim da je to najvažnije u državi koja nema tradiciju u bilo čemu”, smatra Popaj.

Odgovarajući na pitanje da li su Buksovci nešto što se da definisati kao alternativna kultura, Popaj kaže da su veliki umjetnici poput Beketa, Joneska i Žerija svojevremeno bili revolucionari i alternativa.

“Napravili su jedan pravac koji nije bio prihvaćen i koji su mnogi ”pljuvali”, dodaje on.

Kada su u pitanju aktivnosti grupe Perper navodi da sve zavisi i od interesovanja ostalih ljudi u bendu.

“Recimo da se samo ja pitam, a ne pitam se, što je dobro, to bi bilo znatno čvršće i otkačenije, baš u stilu TBOK gdje sam ja dominantno muzički potpisan, da se tako, simbolički, izrazim”, dodaje Radunović.

Za ovog duhovitog Cetinjanina muzika je izvorište svega, ali istovremeno voli da čita i da se šali.

“Samo su se rasporedila vremena u kojima sam se intenzivnije bavio određenim stvarima i eto, posrećilo mi se, mogu reći da sam uspio da živim od tih stvari dugi niz godina, a da se ne bavim nekim drugim stvarima da bih preživio”, zaključuje on.

1 komentar

  1. I as well as my friends ended up going through the nice information located on your web blog and then before long came up with a terrible suspicion I had not expressed respect to the web site owner for those strategies. These ladies are already so stimulated to study them and have in fact been using those things. Appreciation for truly being well considerate as well as for making a decision on varieties of brilliant subject matter millions of individuals are really wanting to discover. Our honest apologies for not expressing appreciation to you earlier.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com