POTVRĐENO: Kristijano ide iz Reala - Volim Podgoricu

POTVRĐENO: Kristijano ide iz Reala

Nikada za devet godina odnosi Kristijana Ronalda i Real Madrida nisu bili ovako loši kao danas. Ronaldu je prekipjelo i riješio je da napusti klub, a izgleda da se i Real miri sa razvodom ovog braka.

Počelo je da kuva kada je Kristijano poslije finala Lige šampiona dao šokantne izjave „da mu je bilo lijepo u Madridu i da će navijačima kasnije sve objasniti“. Mnogi su to protumačili kao najavu odlaska, a onda je Ronaldo kao i prethodnog ljeta dao „ekskluzivu“ medijima u domovini koji su lansirali priču da napušta Real jer je razočaran tretmanom u klubu.

Ronaldo je pustio priču u javnost na kraju sezone jer nije želio da tokom borbe za trofeje uzdrma ekipu. Ali kada je Liga šampiona osvojena, više nije mogao da izdrži. Pustio je iz sebe sve ono što je godinu dana skupljao i stiskao zube.

Ronaldo je još prošlog ljeta bio nezadovoljan statusom u Realu. Smatrao je da ugovor koji ima nije na nivou onoga koliko dopirnosi klubu. Brojke idu u njegovu odbranu. Za posljednjih pet godina je Real sa njim oosvojio četiri Lige šampiona, a on je četiri puta proglašen najboljim fudbalerom svijeta. To dovoljno govori koliko je bio značajan u uspjesima Reala.

Ali Florentino Perez nije želio da to adekvatno nagradi. I što je još gore, slagao je svoju najveću zvijezdu. Obećao mu je povećanje ugovora koji iznosi 21.000.000 eura po sezoni. Primjera radi, Mesi u Barseloni zarađuje blizu 50.000.000 eura godišnje, Nejmar u Pari Sen Žermenu ima 37.000.000 eura godišnje. Od Ronaldu su čak plaćeniji i igrači poput Oskara i Lavecija u Kini, a čak će i Antoan Grizman u Atletiku imati veću platu kada potpiše novi ugovor.

Portugalac je prošlog ljeta tražio povećanja na 30.000.000 eura godišnje plus bonuse u zavisnosti od timskih i ličnih ostvarenja tokom sezone. I Real mu je tada obećao da će biti zadovoljan novim ugovorom. Prošlo su mjeseci i poslije eliminacija Juventusa, dvije strane su se opet našle za stolom. Realova ponuda je glasila: 25.000.000 eura godišnje.

Portugalac je ostao razočaran i povrijeđenim takvim ponašanjem kluba. Osjećao se izigranim jer je Real pogazio datu riječ. Ali želio je da se završi sezona, pa da digne prašinu.

Prekjuče su za sto opet sjeli Florentino Perez, direktor Hose Anhel Sančez i Ronaldov menadžer Žorž Mendeš. Realova ponuda je glasila 25.000.000 eura plus bonus koji tek u slučaju da Portugalac osvoji sve timske i individualne nagrade može da dogura do sume od 30.000.000 eura. Mendeš je odbio, a Ronaldo preko njega poručio da želi da ide i da je sada definitivno gotovo!

Marka večeras tvrdi da je novost u cijeloj priči što je Florentino Perez prvi put poslije devet godina rekao da Ronaldo može da ide. Neće ga sputavati ni klauzulom od milijardu eura kao što je to radio prošlog ljeta. Izgleda da je Florentino prelomio i da želi započne jednu poptuno novu eru bez Zidana i Ronalda.

Ne pominje se cifra za koju bi Ronaldo mogao da ode, kao ni klub koji mu je najbliži. Pari Sen Žermen i Mančester Junajted trenutno djeluju kao jedini mogući kandidati za dovođenje Portugalca.

A Real već ima i spreman za dalje. Florentino se nameračio da razjarenoj masi koji mu neće lako oprostiti Zidana i Ronalda, začepi usta sa Nejmarovim transaferom od 400.000.000 eura.

Real i Ronaldo nikada nisu bili bliži razlazu. Ako u narednih nekolik odana ne vidimo Ronalda i Pereza sa stiskom ruke na promociji novog ugovora, biće jesano da se velika priča završava. I da ćemo imati paklen prijelazni rok…

Mozzartsport.com

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com