PRIJAVITE SE! Zapošljavanje nezaposlenih visokoškolaca početkom jula - Volim Podgoricu

PRIJAVITE SE! Zapošljavanje nezaposlenih visokoškolaca početkom jula

Nezaposleni visokoškolci, zainteresovani za učešće u program “Stop sivoj ekonomiji”, mogu da se prijave Zavodu za zapošljavanje, do utorka, 12. juna. Javni poziv, upućen mladim sa diplomom fakulteta, objavljen je u petak, 1. juna. Poziv se nalazi na sajtu Zavoda, odakle se može preuzeti i obrazac prijave, koja se podnosi birou rada prema mjestu prebivališta.

Program je namijenjen visokoobrazovanim mlađim od 30 godina, sa radnim iskustvom od najmanje devet mjeseci. Cilj programa je, s jedne strane, podrška mladima u rješavanju problema nezaposlenosti, a sa druge, doprinos suzbijanju sive ekonomije i borbi protiv neformalnog poslovanja.

Program “Stop sivoj ekonomiji” sprovodi ZZZ,u saradnji sa ministarstvima rada i socijalnog staranja, finansija, unutrašnjih poslova Poreskom upravom, Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove. Realizovaće se na teritoriji Glavnog grada, prijestonice i svih opština, odnosno lokalnih samouprava u Crnoj Gori. Vlada je, treću godinu zaredom, dala saglasnost krajem maja ove godine, kada je razmotrila i usvojila Informaciju o potrebi sprovođenja Programa, a na osnovu inicijativa dosadašnjih programskih partnera.

U tri javne uprave, od 2. jula, do kraja godine, radiće 180 mladih, i to njih 80 u Poreskoj upravi, 60 u Upravi za inspekcijske poslove, dok je za Upravu policije planirano 40 ljudi. Oni će biti zaposleni posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih. Mjesečna zarada je 300 eura u neto iznosu.

Zavod je, takođe, 1. juna, pozvao registrovane agencije za privremeno ustupanje zaposlenih koje imaju dozvolu za rad, izdatu od Ministarstva rada i socijalnog staranja. Sa izabranom agencijom, sa nanjižom provizijom, Zavod će sklopiti sporazum o ustupanju 180 visokoškolaca, zaposlenih u programu na period od šest mjeseci. Programski poslovi su pružanje tehničke podrške i pomoći službenim licima Poreske uprave, Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije. I taj poziv nalazi se na sajtu Zavoda i otvoren je sedam dana.

Za realizaciju programa “Stop sivoj ekonomiji” Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje odobrio je 555.000 eura.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com