PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA IZREŠETAN SA 60 METAKA: Likvidiran nakon misterioznog susreta na Kopaoniku - Volim Podgoricu

PRIPADNIK KAVAČKOG KLANA IZREŠETAN SA 60 METAKA: Likvidiran nakon misterioznog susreta na Kopaoniku

Crnogorac Davorin Baltić (41), koji je povezivan sa kavačkim klanom i likvidiran prvog januara u sačekuši u Beogradu, tog dana je putovao na Kopaonik gdje se susreo sa poznanicima, a da li su ti sastanci povezani sa ubistvom, istražuje se.

 “Baltić se ujutro svojim ‘golfom 7’ odvezao na Kopaonik. Na ovu srpsku planinu nije putovao turistički ili zbog provoda, jer se istog dana vratio u Beograd, zbog čega pretpostavljamo da se susreo sa nekim poznanicima ili saradnicima. I taj sastanak je po svemu sudeći bio važan, jer niko ne putuje tako daleko i vraća se istog dana, kada još svi slave, ako nije nešto hitno u pitanju”, kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom.

Upravo je taj Baltićev put pod lupom istražitelja, jer nije nemoguće da su ga saučesnici atentatora pratili i do Kopaonika i u povratku egzekutorima tačno javljali maršrutu njegovog kretanja i tako im dali instrukcije kada će svojim “golfom” ući u garažu u beogradskom naselju Vračar.

Baltić se prije nego što je ušao u garažu susreo sa policajkom PS Vračar Marijom Nikolić, inače kumom svoje supruge Branke, koja je trebalo te večeri da dođe u njegov dom i porodici čestita Novu godinu. Ona je sjela u njegov automobil, na mjesto suvozača, i u momentu kada je svojim “golfom 7” ulazio u garažu, u Ulici Internacionalnih brigada 50, dvojica napadača su pucala na Baltića. Egzekutori su iz automatske puške i pištolja na njega ispalili nekoliko desetina metaka i smrtno ga ranili, dok je policajka ostala nepovrijeđena.

Napadači su pobjegli automobilom. Nekoliko sati kasnije, njihova “tojota”, bez registarskih oznaka, nađena je zapaljena u Ulici braće Srnić, kod broja 53. U njoj je policija na zadnjem sjedištu našla automatsku pušku, a na mjestu suvozača pištolj. Baltić je od ranije poznat i policiji Crne Gore i Srbije. Navodno je bio visokopozicionirani član kavačkog klana. Na snimku “Kavački klan”, koji je objavljen u decembru prošle godine, predstavljen je kao jedan od najbližih saradnika Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana.

Utvrđeno je da je Baltić, za koga je porodica tvrdila da je pomorac, godinama putovao sa lažnim italijanskim dokumentima, i to uglavnom u zemlje Južne Amerike, velikim proizvođačima kokaina. Baltića je svojevremeno crnogorska policija povezivala sa likvidacijom poslanika Liberalne partije Saše Markovića, koji je ubijen u aprilu 2015. godine. Marković je navodno ubijen greškom, a meta je bio njegov kum Goran Đuričković, inače zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona. Đuričković je šest i po mjeseci kasnije likvidiran na šetalištu u Budvi, a za tu egzekuciju osumnjičen je Srđan Popović iz Banjaluke, koji je trenutno u zatvoru u Austriji.

Baltić je takođe povezivan sa Gregorijem Ferarisom, koji je prošle godine osuđen u podgoričkom Višem sudu zbog navodne povezanosti sa planiranjem ubistva Đuričkovića. Tada su Feraris i Aleksandar Marković za navedeno krivično djelo osuđeni na ukupno 11 godina zatvora.

Baltić je bio blizak i sa fudbalskim golmanom iz Kotora Goranom Lencom, koji je ubijen prošlog septembra dok je trenirao na stadionu u Kotoru.

Optužnica za kumu

Više javno tužilaštvo podiglo je prošlog mjeseca optužnicu protiv Marije Nikolić, policajke koja je u trenutku ubistva Baltića bila sa njim u kolima. Njoj se na teret stavlja nedozvoljeno nošenje oružja, jer je navodno posle likvidacije Baltića njegov pištolj bacila u obližnji kontejner. Optužnica je poslata sudu koji treba da je potvrdi ili vrati tužilaštvu na dopunu, piše Blic.

 (Blic)

3 komentara

  1. I admire the useful facts you offer inside your articles. I will bookmark your weblog and also have my children verify up here often. I’m very sure they’ll learn a lot of new things right here than anybody else!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com