DA LI JE KLINIČKI CENTAR U HAOSU: Sindikat tvrdi da su odjeljenja “obezglavljena”, direktorka da – to nije tačno - Volim Podgoricu

DA LI JE KLINIČKI CENTAR U HAOSU: Sindikat tvrdi da su odjeljenja “obezglavljena”, direktorka da – to nije tačno

Sindikat doktora medicine poručio je direktorici Kliničkog centra Zorici Kovačević da je direktno ugrozila rad pojedinih klinika i odjeljenja, a ona im je odgovorila da iznose neistine, uznemiravaju građane i destabilizuju rad te ustanove.

Predsjednica SDM Milena Popović Samardžić optužila je Kovačevićevu da je postala “saučesnik haosa koji kreiraju nekompetentni i nedobronamjerni ljudi”.

Direktorica KC je uzvratila da SDM sebe demantuje, jer su “uhvaćeni u kolo sa kolegama koji najmanje prava imaju da bilo kome spočitavaju o profesionalnom angažovanju i odnosu prema kolegama”.

Zbog skandala zamjene beba Kovačevićeva je ranije smijenila direktora Klinike za ginekologiju Vojislava Miketića i načelnicu i glavnu sestru Odjeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i Anđelku Dujović. Ostavke je nakon toga podnijelo četvoro načelnika odjeljenja sa različitih klinika i glavna sestra Klinike za ginekologiju.

“KC nema direktora za ginekologiju, direktora za patologiju trudnoće, načelnika odjeljenja za fetalnu medicinu, načelnika za visokorizičnu trudnoću, glavne sestre ginekologije, nema direktora operacionog bloka u Institutu za bolesti djece (IBD), nema načelnika za endokrinologiju, načelnika za nefrologiju, načelnika za pulmologiju u IBD-u”, saopšteno je iz SDM.

Kovačević je rekla da odjeljenja za fetalnu medicinu i visokorizičnu trudnoću još nijesu formirana pa ne mogu ni da imaju načelnike. “Što se tiče načelnika operacionog bloka u IBD-u, nakon podnošenja ostavke Velibora Majića iz ličnih razloga, istim rukovodi direktor Dječije hirurške klinike Arif Bajmak.

Načelnice dva odjeljenja u IBD, Slađana Radulović i Snežana Pavićević, posljednje su podnijele ostavke. Pavićević je navela da se radi o neslaganju sa organizacijom koja dovode u rizik pojedine ljekare i pacijente, dok je direktorica IBD Sonja Milašinović najavila tužbu protiv nje i Majića. Kovačevićeva je kazala da od juče odjeljenjima na koja su dvije doktorke podnijele ostavke rukovodi direktor Pedijatrijske klinike Draško Nikčević.

Zorica Kovačević

Izvor Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com