Poslovanje Flaj, flaj travela pod lupom inspektora - Volim Podgoricu

Poslovanje Flaj, flaj travela pod lupom inspektora

U turističkoj agenciji Flaj, flaj travel (Fly, fly travel) u Podgorici već dva dana je u toku nadzor, a na osnovu inicijative građana, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave za inspekcijske poslove pri Vladi Crne Gore.

Kako su objasnili nadzor rade službenici Turističke inspekcije, zajedno sa predstavnicima Odjeljenja za privredni kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Poreske uprave.

Preciznije odgovore, kako su istakli, nijesu u mogućnosti da daju do okončanja postupka.

Iz firme Wulftex – Tivat doo reagovali su na jučerašnji tekst u “Vijestima” i saopštili da je njihova poslovnica u Tivtu otvorena svakog dana.

U reagovanju, koje potpisuje izvršna direktorka Sanja Vuković, “Flaj Flaj Tivat” posluje od decembra 2017. godine u skolopu preduzeća doo “Wulftex”, osnovanog 2008. godine. Vuković ističe da su sa “Flaj Flaj Travelom” imali ugovor o franšizi, koji je u postupku raskida, zbog nepoštovanja istog sa njihove strane.

Vuković ističe da im nije blokiran račun, i da redovno izmiruju državi sve obaveze.

“Sve karte plaćene u našoj agenciji – bilo gotovinom, karticom ili preko računa – uredno su izdate i poslate putnicima. U pojedinim situacijama, zbog lošeg poslovanja davaoca franšize, bili smo izloženi dodatnim troškovima i pretrpjeli smo značajnu finansijsku štetu da bismo zaštitili prava putnika….”, ističe Vuković i dodaje da su u funkciji telefoni njihove poslovnice 069 359 711 i 032 200 589.

Poslovnice agencije “Flaj, flaj travel” u Podgorici je zatvorena, a na njen rad žalilo se dosta građana, koji su ostali uskraćeni za rezervisane avionske karte preko te kompanije i nijesu mogli da otputuju do željene destinacije.
Prema saznanju “Vijesti”, mnogi građani, nakon što su uvidjeli da su prevareni, podnijeli su prijavu MUP-u, tražeći da im se vrati novac i da se ispita poslovanje te firme u Crnoj Gori.

“Sin je trebao da otputuje u inostranstvo, ali kada smo došli na aerodrom, njega nije bilo u evidenciji, odnosno nije mogao da dobije aviosnku kartu, tako da je ostao u Podgorici. Podnijeli smo prijavu MUP-u”, kazala je “Vijestima” majka jednog studenta.

Novinaru “Vijesti” je potvrdilo više sagovornika, posljednjih dana, da je mnogo građana dolazilo do poslovnice, tražeći način da stupe u kontakt sa predstavnicima “Flaj, flaj travela” u Njegoševoj ulici u Podgorici, kako bi dobili svoj novac.

Ta poslovnica je zatvorena skoro mjesec dana, na vratima piše da su zbog godišnjih odmora trebali da ne rade do 31. maja, ali i nakon toga nijesu nastavili sa poslovanjem.

Sagovornici su kazali da je katanac stavljen nakon posjete inspekcije i kazne od tri hiljade eura.

Prema saznanjima “Vijesti” i tridesetak studenata iz Crne Gore, koji su krajem maja trebali da otputuju u SAD, nijesu mogli da to učine, jer avionske karte preko “Flaj, flaj travela” nijesu bile obezbijeđene, iako su ih platili. “Flaj, flaj travel” otvorio je poslovnicu u Podgorici 2014. godine.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com