SVETOZAR JE NAJSREĆNIJI ČOVJEK NA SVIJETU! Pao pod voz i prošao bez povreda! - Volim Podgoricu

SVETOZAR JE NAJSREĆNIJI ČOVJEK NA SVIJETU! Pao pod voz i prošao bez povreda!

Krenuo sam po doručak, a završio sam ispod voza! Ne sećam se kako sam se našao na pragovima šina, ali sam srećan što sam živ! Svjestan sam da sam jedan u milion koji je preživio udar voza. Ne znam šta drugo da kažem, osim da me je sam bog pogledao i spasao – ovako počinje svoju ispovest Svetozar L. (59) iz Beograda, koji je čudom ostao nepovrijeđen kada je preko njega prešao voz kod stanice „Dunav“ u Beogradu.

Svetozar je 5. juna, kao i svakog drugog dana, došao na posao. Nije ni slutio da će u 7.20 doživjeti nevjerovatnu nesreću, ali i ogromnu sreću, piše Alo.

– Tog jutra sam najnormalnije odvezao suprugu na posao, a onda sam otišao da radim. Na pauzi sam otišao da kupim lepinje za doručak. Pazario sam u prodavnici, a u povratku sam krenuo preko pruge, koju sam do sada prešao najmanje 100 puta. Svega se jasno sjećam do trenutka kada sam se približio pruzi. Tada sam doživio prekid filma – kaže i dodaje da vjeruje da mu je u trenutku pozlilo, da je izgubio svijest i skotrljao se nasred pruge.

Kolege su se zabrinule za Svetozara, pošto se dugo zadržao u prodavnici. Jedan od njih ga je pozvao telefonom da pita gde je, a Svetozar mu se javio iz Urgentnog centra.

– Udario me je voz! U bolnici sam, ali mi nije ništa! – rekao je Svetozar.

– U jednom momentu sam čuo neki glas kako me doziva: „Tozo, Tozo!“ Siguran sam da je to bio neki unutrašnji glas, jer sam bio sam kada sam se srušio i niko me u okolini ne poznaje. Otvorio sam oči, a oko mene je bio mrak. Čuo sam lupnjavu, tutnjanje i huk. U isto vrijeme sam se tumbao levo-desno, imao sam osjećaj kao da me neka snažna sila ljulja i njiše. Sam sebi sam postavljao pitanje: „Gdje se ja to nalazim?!“ – prepričava svoje nevjerovatno iskustvo Svetozar i nastavlja u jednom dahu:

– Odjednom sam ugledao svjetlost i voz koji se zaustavio nekih petnaestak metara dalje. Shvatio sam da ležim sklupčan nasred pruge! Imao sam neviđenu sreću! Tada mi je pritrčao nepoznati čovjek, koji mi je pomogao da ustanem – sjeća se čovjek i prepričava kako je završio u bolnici

– Čovjek me je pitao šta se desilo i da li sam dobro. Sjećam se da sam ponavljao: „Dobro sam, dobro sam.“ Nisam znao da objasnim kako sam se našao ispod lokomotive. Pretpostavljam da sam u trenutku ostao bez svijesti i pao, a da je baš tada naišao voz, koji me je podvukao ispod – ističe sagovornik lista.

On objašnjava da je posle nesreće vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, gdje su ga ljekari pregledali od glave do pete.

– Imam sam nekoliko ogrebotina po rukama i manju posekotinu na glavi. Imam modricu iznad bubrega i razderotine po leđima i stomaku. Druge povrede nemam. Ljekari su me kompletno pregledali i snimali me i, na sreću, nemam unutrašnjih povreda, niti lomove. Osećam blage bolove, jer sam se ugruvao, i to je sve – kaže taj Beograđanin.

– Danas sam brao kajsije u dvorištu! Najnormalnije funkcionišem i sutra planiram da se vratim na posao. Preživio sam čudo, a 5. jun ću slaviti kao svoj drugi rođendan – kaže Svetozar na kraju ispovesti.

“Nikada ne bih naudio sebi”

Svetozar tvrdi da u trenutku nesreće nije bio pod dejstvom alkohola. Izričit je da nije nameravao da se ubije, već da se igrom slučaja našao ispod voza

– Imam troje djece, unučiće, suprugu, posao i svoj dom. Nikada nisam ni pomislio da naudim sebi, niti bih to uradio. Volim svoj život i svoju porodicu i još sam im potreban. Nikada im ne bih priredio tako nešto. Ni sam ne znam kako sam završio pod vozom, a najvažnije je da sam živ i zdrav – rekao je sagovornik.

 

(Alo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com