Uhapšeni muškarac i djevojka: Spremali UBISTVO, repcionerka sakrila oružje (FOTO) - Volim Podgoricu

Uhapšeni muškarac i djevojka: Spremali UBISTVO, repcionerka sakrila oružje (FOTO)

Dvoje Cetinjana uhapšeni su zbog sumnje da su planirali ubistvo pripadnika organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz policije.

Sumnja se da su njih dvoje u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da ih upotrijebe za lividaciju.

Foto UP

Radi se o  Ivanu Jovanovićz (35) i Nikoleti Vukić (26) iz Cetinja koji su osumnjičeni da su u sobi hotela Grand u Cetinju sakrili automatsku pušku, silikonske maske, municiju, prigušivač i eksploziv, u namjeri da se ova sredstva upotrijebe za lišenje života pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Policija je oružje i opremu pronašla 19.maja u jednoj sobi u Grandu, a u sobu ga je, prema nezvaničnim informacijama, sakrila Vukić koja je recepcionarka u hotelu.

Foto UP

Naime, službenici OB Cetinje su, postupajući shodno operativnim saznanjima, 19. maja 2018. godine oko 20,45 časova u jednoj sobi hotela Grand u Cetinju pronašli i oduzeli automatsku pušku „Heckler & Koch“, prigušivač, 150 komada municije kalibra 9 mm, eksploziv i dvije silikonske maske za lice. Navedene stvari i predmeti su se nalazili u dva ranca.

Nakon niza preduzetih operativnih mjera i radnji službenika OB Cetinje i drugih organizacionih jedinica Uprave policije, te izvršenih vještačenja u Forenzičkom centru, danas su, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišena slobode pomenuta lica – muško lice I.J. i žensko lice N.V.

Policijski službenici su, otkrivanjem i oduzimanjem sredstava za izvršenje ubistva kao i lišenjem slobode ova dva lica, spriječili ubistvo koje je bilo planirano.

Foto UP

Sumnja se da su ova dva lica pokušali da liše života pripadnika organizovane kriminalne grupe (OKG) na način što su u sobu u hotelu Grand donijeli i sakrili sredstva za izvršenje ovog krivičnog djela koja su bila planirana za izvršenje ubistva.

Osumnjičeni su zadržani u policijskim prostorijama i biće, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.

Službenici OB Cetinje u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicama policije preduzimaju dalje aktivnosti u cilju identifikovanja ostalih lica involviranih u planiranje i izvršenje ovog krivičnog djela odnosno potpunog rasvjetljavanja događaja za koji postoji sumnja da je povezan sa sukobom organizovanih kriminalnih grupa. Policijsko – tužilačke aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela povezanih sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa se nastavljaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com