“IBEROSTAR” DONIRAO DPS - Volim Podgoricu

“IBEROSTAR” DONIRAO DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) dobila je gotovo 140.000 eura od donacija za izbore u Podgorici i još 10 opština, a među onima koji su pomogli partiju Mila Đukanovića su i kompanija koje se bavi gradnjom malih hidroelektrana i hotel “Iberostar Belvi”, stoji u dokumentu dostupnom na Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja precizirano je da izbornu kampanju sa do 2.000 eura mogu pomoći fizička lica, a pravna lica sa do 10.000 eura, a taj zakonski maksimum iskoristio je hotel “Iberostar Belvi” iz Bečića i donirao 10 hljada eura.

Sa po pet hiljada eura kampanju DPS-a pomogli su “Građevinar” i “Igma Energy”, koja je na andrijevičkim rijekama sagradila dvije male hidroelektrane (MHE).

Njen vlasnik je brat predsjednika Opštine Andrijevica Srđana Mašovića, Igor Mašović. Ta kompanija je 2017. godine dobila gotovo 223.530 eura eura kao jedan od povlašćenih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora.

Kako se navodi u izvještaju, među onima koji su pomogli vladajuću partiju sa 1.000 eura je i košarkaški reprezentativac Sead Šehović, a toliko su dali sadašnji i bivši predsjednici opštine Bijelo Polje Petar Smolović i Aleksandar Žurić, kao i šef tamošnjeg odbora DPS-a Abaz Kujević. Među onima koji su dali 500 eura je bivši poslanik Radovan Obradović.

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović dao je 500 eura za izbornu kampanju a ni na novoj listi donatora nema, između ostalih, nosioca izborne liste u Podgorici Ivana Vukovića, aktuelnog gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića ni premijera Duška Markovića.

Osim u Podgorici, izbori su 27. maja održani i u Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Golubovcima, Kolašinu, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Šavniku i Žabljaku. Različite predizborne koalicije oko DPS-a osvojile su apsolutnu vlast u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku. U Baru, Kolašinu i Golubovcima, gdje je DPS izašao sam na izbore, najvjerovatnije će vladati sklapanjem postizborne koalicije sa svojim tradicionalnim saveznicima.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com