Ponovo protest zbog goriva: Na ulicama igraju basket, kartaju… - Volim Podgoricu

Ponovo protest zbog goriva: Na ulicama igraju basket, kartaju…

Protesti vozača zbog poskupljenja goriva organizovani su i danas u Beogradu i više mjesta u Srbiji.

U Beogradu na Slaviji protest je organizovan od 17 do 19 sati, zbog čega je bio zastoj u saobraćaju, trolejbusi su stajali, a tramvaji preusmjereni.

Kako je agenciji Beta rečeno u GSP Beograd, saobraćaj je normalizovan oko 19 sati.

Beogradski mediji pišu da su se pojedini građani na kružnom toku Slavija dobacivali košarkaškom loptom, poput onih koji su se u petak na Gazeli dobacivali loptom za fudbal.

U Novom Pazaru nekoliko vozila blokiralo je saobraćaj od 17 do 18 sati na Banjskoj petlji na putu Novi Pazar – Raška.

Grupa vozača zaustavila je automobile i kamione na putu Niš – Bela Palanka u selu Prosek, a najavili su da će na na istom mjestu biti i sjutra.

Za razliku od jučerašnjeg dana kada se u Leskovcu u Bulevaru oslobođenja okupilo oko 300 vozača, danas je njih 50-tak u istoj ulici u centru grada zaustavilo saobraćaj od 17 do 18 sati.

Policija nije bila vidljiva na ulici, mada su mnogi učesnici protesta rekli Beti da su policajci u civilu zapisivali brojeve na oznake registarskih tablica na njihovim automobilima.

Protest je organizovan i na naplatnoj stanici Sremska Mitrovica, na ulazu i izlazu na autoput, nakon čega je ponovo uspostavljen saobraćaj.

Blokade puteva zbog poskupljenja goriva počele su juče, kada su na sat vremena od 17.00 sati vozači organizovali proteste u više gradova u Srbiji. Protest je organizovan putem društvenih mreža, a blokada saobraćaja bilo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Novom Pazaru, Nišu, Kragujevcu…

Protesti su organizovani jer je cijena goriva u Srbiji od početka godina porasla skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara.

Zahtjevi okupljenih građana su da se usvoji nova cijena goriva koja ne smije biti viša od 110 dinara za dizel i 120 dinara za bezolovni benzin, da se ubuduće cijena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cijenu benzina uračunati porez, pa tek onda na oporezovanu cijenu goriva da se doda akciza koja ne smije da bude viša od 50 odsto osnovne cijene benzina.

Vozači takođe zahtijevaju da cena plina ne smije da bude veća od polovine cijene bezolovnog benzina.

2 komentara

  1. I do believe all of the concepts you have introduced in your post. They’re very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very quick for newbies. May just you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com