Potopljene dvije barke, plaže bez većih posljedica - Volim Podgoricu

Potopljene dvije barke, plaže bez većih posljedica

Nevrijeme koje je protekle noći zahvatilo dijelove Herceg Novog ovoga puta zaobišlo je Gradsku luku, pa lokalni ribari i vlasnici barki jutros nijesu imali većih „intervencija“. Jutros provjeravaju i utežu kanape, a uz to izbacuju i neznatne količine vode iz korita plovila.

Međutim, na drugoj strani obale, u Meljinama, pijavica je uništila dvije barke. Jednu od njih, Vjeka Blatnika podigla je sa veza kod Bolnice Mlejine, zakovitlala, odvukla, bacila opet u more i potopila.

Uprkos groznim slikama iz Meljina, Poda i Kamenara, koji su se našli na udaru pijavice, kupališta od Igala prema kraju novske rivijere su prošla bez oštećenja. Na pojedinima su samo voda i vjetar odnijeli po par kubika pijeska, ali je plažna infrastruktura za sada neoštećena, kaže za Radio Jadran predsjednik Udruženja zakupaca plaža, Slobodan Vujičić:

„Niko me od kolega jutros nije kontaktirao, pa pretpostavljam da većih oštećenja nema. Vjerujem da je na nekim plažama sigurno otišlo malo pijeska, kao i na mojoj na Savini, ali ovoga puta smo dobro prošli“, kaže Vujičić.

On napominje i da su proteklih dana priveli kraju uređivanje kupališta, koja bi trebalo da budu kompletno spremljena do ponedjeljka, 11. Juna. Morsko dobro, Turistička organizacija i Opština Herceg Novi pomogli su da se nabave pijesak, armaturne mreže I ostali „sitniji“ materijal.

Uz nepovoljne vremenske prilike i vjetar, startovala je jutros regata Cavtat – Herceg Novi, a iz Cavtata je krenulo 15 jedrilica:
„Sve što znam je da su krenuli, ali nemam još informaciju kada bi mogli biti u Boki, odnosno u Herceg Novom. Mi ih očekujemo oko 15 h, ali im je vjetar za sada nepovoljan“, priča za Radio Jadran predsjednik JK Jugole Grakalić, Predrag Vukčević.

Ovaj klub proslaviće večeras 70 godina postojanja, a početak programa u restoranu Paluba na Škveru je u 21 h:
„Odlaganja nema, tako da sve ostaje kako smo i planirali.

Nevrijeme nam je samo donijelo više posla, ali bolje i više posla, no štetu. Mi smo juče popodne montirali video bim na kojem ćemo emitovati večeras film, ali kad smo vidjeli što se sprema, morali smo ga demontirat. Tako da nas taj posao očekuje poslijepodne“, kazao je Vukčević.

On ujedno poziva Novljane da dođu večeras u Palubu i prisustvuju svečanosti povodom 70-godišnjice kluba sa Škvera.

Radio Jadran

2 komentara

  1. I am really impressed with your writing abilities neatly as with the layout on your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it your self? Anyway stay up the excellent high quality writing, it is uncommon to see a nice blog like this one today.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com