I Kim i Tramp stigli u Singapur, sve “vrvi” od novinara, topovi ukrašeni cvijećem - Volim Podgoricu

I Kim i Tramp stigli u Singapur, sve “vrvi” od novinara, topovi ukrašeni cvijećem

Američki predsjednik Donald Tramp doputovao je danas u Singapur, uoči istorijskog samita sa liderom Sjeverne Koreje, Kim Džong Unom.

Pet sati ranije na ostrvo je stigao i Kim.

Singapurski list “Strejts tajms” prethodno je objavio da je Kim doputovao avionom, dva dana uoči dugo očekivanog samita sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom u tom gradu-državi.

I drugi, teretni avion, koji je pratio Kim Džong-una tokom nedavne posjete Kini, poletio je istovremeno iz sjevernokorejske prijestonice, vjerovatno takođe za Singapur, navela je britanska agencija.

Kim će se, kako je predviđeno, kasnije danas u Singapuru sastati sa premijerom tog grada-države Li Hsijen Lungom, saopštilo je singapursko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak Kima i Trampa će se održati u raskošnom hotelu Kapela na ostrvu Sentosa.

Pristup građevini, gdje soba može da košta i 10.700 dolara za veče, i u kojoj su boravile Lejdi Gaga i Madona, sada je blokiran za goste, dok je cio drugi sprat zamračen zavjesama. S druge strane, cijeli Singapur se sređuje i uljepšava i pod totalnom je blokadom.

Domaćini su topove, simbolično, uoči sastanka, ukrasili cvijećem.

Singarup je okupiran i brojnim novinarskim ekipama, a prema nekim procjenama Samit će pratiti oko 3.000 reportera iz cijelog svijeta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com