Cakan: Cijena legalizacije je neprihvatljiva - Volim Podgoricu

Cakan: Cijena legalizacije je neprihvatljiva

Radomir Novaković Cakan kaže da će lista Biram Bar insistirati na smanjenju cijene legalizacije u gradu pod Rumijom, u pregovorima o formiranju vlasti.

Gospodine Novakoviću, kako ste danas, nakon dvije nedelje zadovoljni kampanjom i rezultatima koje je ostvarila grupa birača Biram Bar?

Lista Biram Bar je pokušala i ,čini mi se, uspjela da na izbore izađe sa onim što Bar jeste. Na listi su se nalazili studenti, profesori, sportisti, vajari, reditelji, privrednici. Većina njih je prvi put bila na nekoj listi uopšte.

Željeli smo da ponudimo Baru nešto novo. Zato smo tokom kampanje i govorili da naša lista nije ni srpska, ni crnogorska, ni albanska, ni muslimanska ni bošnjačka. Ni partijska ni građanska, već lista prijatelja koji vole Bar. Nismo podržavali, i to smo jasno govorili tokom kampanje, sve što je vlast uradila ali, takođe, govorili smo da nije sve pogrešno rađeno u gradu, kako je tvrdila opozicija.

Vodili smo pozitivnu kampanju i pokušali da budemo most između vlasti i opozicije. Upravo zbog toga smo često dobijali udarce i sa lijeva i sa desna. Izdržali smo sve i odgovarali na napade samo onda kada su to bile neistine na koje se moralo odgovoriti.

Na iznenađenje mnogih, osvojili ste 5 mandata u Skupštini oštine Bar. Na kojim osnovama će lista koju predvodite voditi pregovore?

I prije izbora smo govorili da je program koji zastupamo najbitniji. Svi na listi Biram Bar su ozbiljni ljudi i ne žele da razočaraju preko 2.500 sugrađana koji su nam na osnovu tog programa dali glas. Mi smo imali programsku kampanju. Govorili smo tokom kampanje o razvoju Bara. Pozivali smo i vlast i opoziciju da razgovaramo o Kraljičinoj plaži i Maljeviku kao šansama za razvoj Bara, a ne na osnovu tračeva i rekla-kazala informacija. Veliki broj radnih mjesta koje bi ti projekti doneli našem gradu, ali i drugi pozitivni efekti koji bi se osjetili su dovoljan razlog, barem za nas u Biram Bar, da sjednemo i ozbiljno razgovaramo. Rekli smo šta mislimo o legalizaciji, rekli smo kako možemo da riješimo problem infrastrukture, rekli smo kako smo zamislili da se više djece besplatno bavi sportom. Napisali smo kako vidimo mogućnost da Bar postane kulturna prijestonica Crne Gore. Govorili smo o tome zašto je bitno i kako pronaći sredstva da se konačno pusti u rad TV Bar.

No, mnogi zaboravljaju da smo jedino mi govorili tokom kampanje i sa kim nećemo u koaliciju. I tada i sada jasno kažemo da su to svi oni koji su ucjenjivali naše sugrađane da bi dobili glas. Svi oni koji su prijetili građanima Bara. Svi oni koji su svađali građane Bara. Svi oni koji su ih vrijeđali nazivajući ih magarcima.

Većina nas sa liste Biram Bar smo ostvareni ljudi. Sa svojim poslovima, karijerama i životima. Može da zvuči kao fraza, ali u ovo nismo ušli sebe radi već iz iskrene želje da pokrenemo Bar naprijed. Da privučemo investicije, otvorimo nova radna mjesta, sredimo infrastrukturu, pokušamo da sa Vladom Crne Gore pronađemo rješenje za Luku Bar. Dovedemo investitore, a ne da ih tjeramo iz grada.

Kao prva tačka u svim pregovorima sa listom Biram Bar će biti legalizacija. Cijena koja je sada predložena -jednostavno je za građane Bara, a samim tim i za nas, neprihvatljiva i nećemo odustati od našeg predloga. Od legalizacije ćemo počinjati i, ukoliko pronađemo zajednički jezik, nastavljaćemo pregovore. Ne smijemo i nećemo da razočaramo one koji su zbog našeg predloga legalizacije glasali za nas. Zatim će na red dolaziti ostale tačke iz našeg programa.

Građanima, posebno onima koji su glasali za nas, poručujemo da od programa nećemo odustati i da ćemo ostati dosljedni. Političarima poručujemo da je Biram Bar osnovan i da će učiniti sve da bude dio rješenja, a ne još jedan problem u Baru.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com