Marović pušten iz ZIKS-a na kćerkinu svadbu - Volim Podgoricu

Marović pušten iz ZIKS-a na kćerkinu svadbu

Nekadašnji budvanski zvaničnik i funkcioner Demokratske partije socijalista DPS Dragan Marović pušten je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gdje se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne.

Prema podacima Dana, Marović je pušten privremeno iz zatvora, da bi prisustvovao svadbenom veselju svoje kćerke Tamare Marović u elitnom hotelu Splendid u Bečićima.

Tamara Marović juče se udala za fudbalera Marka Bakića. Prisustvo Marovića na svadbi dokazuje fotografija koju objavljuje Dan, a koja je osvanula na društvenim mrežama.

Mediji u Srbiji ranije su najavili svadbu Marovićeve i Bakića, navodeći da će na njoj biti prisutni poznati pjevači.

“Osim Ane Bekute, koju svi obožavaju porodično, zapjevaće i Marina Visković, Tropiko bend i Mia Borisavljević. To je ono što su za sada ugovorili. Vjerovatno će biti još nekih iznenađenja. Pjevači su sa zadovoljstvom pristali da dođu i pjevaju na ovoj svadbi, a kako kažu, biće spektakularno i danima će se prepričavati dešavanja sa vjenčanja”, kazao je krajem maja izvor sprpskog lista Alo.

Apelacioni sud u februaru ove godine odbio je žalbu Dragana Marovića na rješenje prvostepenog suda kojom mu nije dopušteno da uslovno izađe na slobodu jer je izdržao dvije trećine kazne.

Marović je zbog učešća u aferi Zavala pravnosnažno osuđen na tri godine zatvora, jer je utvrđeno da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Opštine Budva.

Apelacioni sud je odbio žalbu Marovića jer je smatrao neosnovanom i da nisu ispunjeni uslovi za uslovni otpust sa izdržavanja kazne zatvora.

Rješenjem prvostepenog suda nije došlo do povrede odredaba krivičnog postupka, već je ono doneseno na osnovu pravilne ocjene svih činjenica utvrđenih u postupku saopšteno je iz Apelacionog suda.

Prvo je Dragan Marović osuđen u aferi Zavala, a onda je rješenjem Višeg suda u Podgorici usvojen sporazum o priznanju krivice zaključen između Specijalnog državnog tužilaštva i Marovića zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja izvršenog na organizovan način.

Ranije je Dragan Marović zvanično zatražio odlaganje odlaska na odsluženje kazne zatvora, ali taj zahtjev nije prihvaćen, pa je krajem novembra prošle godine otišao u Spuž. On je jedan od odgovornih za učešće u budvanskim korupcionaškim aferama, gdje je opštinskoj kasi pričinjena milionska šteta.

Dragan Marović je brat osuđenog šefa organizovane kriminalne grupe iz Budve i bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, koji je takođe ranije osuđen u aferi Zavala,

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com