PODGORICA: Završeno četvrto izdanje Džada Film Fest-a - Volim Podgoricu

PODGORICA: Završeno četvrto izdanje Džada Film Fest-a

Četvrto izdanje “Džada Film Fest-a 2018” svečano je zatvoreno u nedjelju, 10. juna na Trgu Nezavisnosti. Tokom prethodne nedjelje publika je imala priliku da uživa u sedam odličnih filmova i dodatnom programu, a festival se svake noći selio u drugi dio grada. Svi filmovi su projektovani pomoću solarnog bioskopa.

” Ovogodišnji “Džada Film Fest” je otvorio sezonu zelenih festivala u Crnoj Gori. Veoma smo zadovoljni odzivom publike ove godine. U ulici Svetozara Markovića, kao i za program Džada Junior oboreni su svi rekordi posjećenosti, a sve ostale lokacije su bile posjećenije u odnosu na prethodne godine. Potrudili smo se da publici predstavimo atraktivan filmski program, kome je doprineo selektor festivala Nikola Vukčevič. Program festivala je bio upotpunjem i muzičkim nastupima Gump Forrest-a i benda Senkina Đeca. Veliko hvala publici koja je bila sa nama tokom ovih sedam dana, kao i prethodne tri godine, jer zbog vas ovaj Festival postoji i nastaviće da se razvija. ” – izjavili su organizatori Festivala

U prepunoj ulici Svetozara Markovića, posjetioci su uživali u filmu “Kad porastem bići Kengur”, a potom  je festival  dan za danom obilazio različite djelova Podgorice.

Na trgu u City kvartu održana je druga projekcija, a prikazan je španski film “Volver” koji su posjetioci, po završetku, ispratili gromoglasnim aplauzom.


Treći dan festivala, sa programom Džada Junior, privukao je veliki broj roditelja i djece koji su došli u Dječiji park na projekciju filma “Mali Princ”.
Tražilo se mjesto više ispred platna. Tu noć Dječiji park je bio jedno čarobno mjesto. Posjetioci iz svih djelova Podgorice, ali i drugih gradova, uživali su u magiji gledanja filma pod vedrim nebom.

Četvrtog dana, festival je stigao na Zabjelo. U ulici 27.  marta, prije projekcije, Podgoričani su uživali u nastupu muzičara Gump Forrest-a (Gorana Milojevića), poslije čega je projektovan legendarni engleski film “Dvije čađave dvocijevke”.


Između dva kišna oblaka u Moskovskoj ulici, petog dana festivala, prikazan je film “Good Bye Lenin”. Ova njemačka komedija ne samo da je privukla podgoričku publiku, već su u gledanju filmova na asfaltu uživali i mnogobrojni stranci.

U subotu, Džada je posjetila blok V, gdje je emitovan švedski film “Turist”.


U nedjelju, 10. juna, na Trgu nezavisnosti u periodu prije projekcije za posjetioce je organizovana promocija hrvatskih vina kompanije Dalmacijavino, koja dolazi iz Splita, kao i live nastup benda “Senkina đeca” koji su izveli repertoar pjesama Dina Dvornika. Festival je zvanično zatvoren projekcijom filma “Ta divna splitska noć”.

Sve projekcije ovogodišnjeg izdanja Džade projektovane su pomoću solarnog bioskopa. Tokom trajanja festivala, organizatori Džade, agencija Link Creative Studio, sa partnerima kompanijom Zelenilo i predstavnicima UNDP-a za Crnu Goru, posadili su 6 lipa u parku u podgoričkom naselju Stari aerodrom i time dali svoj doprinos ozelenjavanju gradskih površina.

Džada Film Fest 2018 održava se u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, a podržali su ga kompanija Mtel, kao generalni sponzor, UNDP kao partner zelenih festivala, kao i pokrovitelji Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Ministarstvo kulture Crne Gore, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Francuski institut, i brojni prijatelji i mediji koji su prepoznali značaj ovog tradicionalnog kulturnog događaja u Podgorici.

1 komentar

  1. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com