KONKURS ZA NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE 2018.: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade - Volim Podgoricu

KONKURS ZA NAJLJEPŠU BAŠTU PODGORICE 2018.: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade

Prijave za  Četvrti konkurs za najljepšu baštu Podogorice mogu se slati do 25. juna

Prvi nezavisni portal glavnog grada “Volim Podgoricu” u saradnji sa Turističkom organizacijom Podgorice i JP “Zelenilo” ove godine, po četvrti put biraju najljepšu baštu u Podgorici.

OVO JE NAJLJEPŠA BAŠTA U PODGORICI ZA 2017. GODINU (FOTO)

Podogorički baštovani i svi ljubitelji hortikulture već sa nestpljenjem očekuju priliku da pokažu svoja remek djela, ali i da uživaju u najljepšim baštama Glavnog grada na fotografijama koje će Potal Volim Podgoricu objaviti.

Ove godine konkurs je proširen kategorijama Bašte privrednih subjekata (preduzeća, restorani, kafići…) i Bašte/dvorišta objekata zajedničkog stanovanja.

Obezbijedjene su vrijedne nagrade, a vlasnici najljepše bašte u kategoriji gradjana će provesti luksuzni vikend odmor u Hotelu “Splendid” koji je i ove godine sponzor glavne nagrade.

Druga nagrada je porodični ručak u predivnom ambijetu restoranu Salaš 23, potom sadnice koje je obezbijedilo podgoričko “Zelenilo”, diplome za sve pobjednike i jos poneko iznenadjenje.

“U skladu misijom da doprinosimo da Podgorica bude ljepše i humanije mjesto za život, jedan od načina da to postignemo, je da pokušamo da upoznamo, prepoznamo i odamo priznanje onima koji svakodevno svojim aktivnostima i načinom života čine ovaj grad upravo takvim. Stoga, i ove godine, konkurs “Podgoričke bašte” je priznanje svima njima, i putokaz kako svi zajedno treba više da radimo, i da svaka priča o tome koliko volimo Podgoricu – počinje od našeg doma, odnosno dvorista i ličnog primjera”, rekla je Milena Čavić, koordinator i PR Konkursa.

Proslogodisnja pobjednička basta

Propozicije

Konkurs je otvoren od 05. do 20. juna a prijave se mogu slati već od danas na mejl [email protected] i svaka će biti objavljena na portalu i Fejsbuk strani portala “Volim Podgoricu”.

Prijava treba da sadrži podatke, ime i prezime, godine starosti, adresu, email i broj telefona. Podaci, osim imena i prezimena, neće biti javno objavljeni.

U kategorijama Privreda treba navesti naziv i adresu objekta, a u kategoriji  Objekti zajedničkog stavnovanja adresu/lokaciju objekta/zgrade.

Poželjno je u opisu fotografija navesti ime i pezime osoba koje su najzaslužnije za izgled bašti, odnosno dvorišta.

Fotografije su obavezne (najviše 10).

Fotografije bi trebalo bi da budu sveobuhvatne, da se na njima vidi kompozicija bašte (ako je
moguće slikajte je sa visine, sa terase ili prozora), raspored pojedinačnih elemenata, njihov dizajn, kao i stepen njege.

Ne brinite ukoliko u momentu fotografisanja nije sve u cvatu, jer svaki period u toku baštenske sezone
ima svoje draži, što znaju svi koji se bave baštom i uživaju u njoj.

Poželjno je da pošaljete i fotografije na kojima se vidi baštovan/ka (nije obavezno i neće uticati na odluku) i napišete nekoliko rečenica o bašti – ko je glavni baštovan, ko je sve angažovan oko održavanja bašte/balkona/dvorista, šta za vas znači rad u bašti…

Žiri čine tri člana iz Portala “Volim Podgoricu” , Turističke organizacije Podgorica i JP “Zelenilo”.

Kriterijumi kojima će se žiri rukovoditi su:

Usklađenost vrta, objekta i okoline
Raznovrsnost i raspored biljaka
Vrtno-arhitektonski objekti
Njegovanost vrta
Originalnost
Nešto što se najbliže opisuje riječju “duša”, odnosno toplina i duh bašte
Dakle, odložite na kratko baštenske alatke, fotografišite i pošaljite prijavu na [email protected]

Sa nestrpljenjem očekujemo fotografiije!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com