Kraj talačke krize u Parizu, taoci oslobođeni - Volim Podgoricu

Kraj talačke krize u Parizu, taoci oslobođeni

Muškarac koji je od 16 sati držao najmanje dvije osobe kao taoce u centru Pariza je uhapšen, a taoci su oslobođeni, saopštile su francuske vlasti.

Policijski izvori navode da je riječ o neuravnoteženoj osobi sa nejasnim motivima, a francuski ministar unutrašnjih poslova rekao je da su ga pregovarači teško razumjeli, prenose francuski mediji.

Talačka kriza je okončana nekoliko minuta nakon što je policija upala u poslovnu zgradu u kojoj su taoci držani, a oslobođeni taoci su živi i zdravi, prenosi “Parizjen” pozivajući se na zvanične izvore.

Upadu su, navodi list, prethodili “komplikovani pregovori” sa muškarcem koji je tvrdio da je naoružan bombom i pištoljem, kao i da ima naoružanog saučesnika izvan zgrade, a tražio je da se uspostavi kontakt sa iranskom ambasadom “kako bi proslijedila poruku francuskim vlastima”.

 Francuska policija saopštila je prethodno da nepoznat muškarac drži kao taoce dvije osobe u kancelariji u centru Pariza i da nema indicija da je riječ o terorističkom činu, dok je “Parizjen” naveo da je taj muškarac uzeo za taoce tri osobe, među kojima trudnicu, te da je tvrdio da je jedan talac u teškom stanju.

“Parizjen” navodi da se talačka kriza odvijala od 16 sati u 10. arondismanu i da je policija tu četvrt blokirala i evakuisala.

Teško naoružani policajci, vatrogasci i spasioci bili su raspoređeni ispred zgrade, koja se nalazi u prometnom kvartu u centru francuske prijestonice, a pripremili su i robota “Kolosa” za izviđačke aktivnosti i evakuisanje pripreka u slučaju eksplozije ili rušenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com