ATEIST REP: Isporučićemo gomilu hitova i energije - Volim Podgoricu

ATEIST REP: Isporučićemo gomilu hitova i energije

“Ok fest” je jedan od naših omiljenih festivala, a ove godine na nastupu ćemo isporučiti gomilu hitova, iz svih perioda 29-godišnje karijere, uz silnu energiju koju, bez obzira na godine i te kako posedujemo, kažu Leki, dr Pop i Radule, članovi novosadskog pank rok benda “Ateist rep”.

Šta mislite o “OK festu” i smatrate li da je ovaj festival drugačiji od drugih i zbog čega? Šta publika da očekuje od vašeg nastupa?

LEKI: Već više puta, unazad nekoliko godina apostrofirao sam “OK fest” kao jedan od mojih omiljenih. Pre svega, on se izdvaja zbog posebnog ambijenta, kao i propratnih sadržaja  u kojima mogu uživati kako posetioci, tako i sami učesnici festivala. Kada smo prvi put svirali na “Ok festu” bili smo u prilici da uživamo u prirodi, druženju i odličnim bendovima kojih će i ove godine biti na pretek.

DR POP: “Ok fest” je superfestival u verovatno najlepšem okruženju u kom i bendovi i publika daju i više od svog maksimuma.

Da li muzika još uvijek može da spaja ljude i ruši barijere ili se sve pretvorilo u šoubiznis?

LEKI: Mi smo pravi primer i dokaz da muzika i te kako može da spaja ljude i ruši raznorazne barijere – mnogo putujemo po celom regionu i šire, na mnogim mestima već imamo mnogo prijatelja i poznanika, a tamo gde odemo prvi put stičemo nova prijateljstva, bez obzira na nacionalnost, veru, boju kože, seksualnu, političku i drugu orijentaciju…

Kolika je važnost društveno angažovanih umjetnika?

LEKI: Bez obzira što se društveni angažman umetnika vrlo često čini zaludan, čak i njima samima, svedoci smo da se u poslednje vreme ponovo potvrđuje vrednost i važnost takvog angažmana. Tim angažmanom ukazuje se na razne anomalije, probleme i netoleranciju u našem društvu  i putem raznih medija te poruke dospevaju do šire publike te mogu proizvesti građanske inicijative kojima se štite određene društvene vrednosti i prava. To ponekad zaista uspe, nekada i ne, ali bar može biti glas kolektivne savesti jednoga društva.

Kako gledate na današnju muzičku scenu?

RADULE: Scena stalno ima svoje uspone i padove, tako da se ne može lako oceniti kada je bilo bolje. Ranije nije bilo toliko izbora, sada rok i pank sviraju i neki koji u tome vide samo komercijalni potencijal. Ranije su se bendovi trudili da budu jedinstvenog izražaja, sada je toga naizgled manje zbog brojnosti bendova. Ranije je, ako zavrediš, spot na TV obezbeđivao dobru posetu na svirkama jer je to bila prilika za bliži kontakt. Sada sve možeš postaviti i naći na internetu naizgled puno je više dobrih bendova, a manje odgovarajuće publike.

Da li moderne tehnologije i brzina protoka informacija i masovna produkcija uništavaju kvalitet?

LEKI: Onaj ko zna da svira – zna da svira i ima načina da to plasira. Međutim, ako je većini ljudi zanimljivo da se okupljaju na masovnim žurkama i da plaćaju ulaz da im jedan čovek  pušta “muziku” sa kompjutera i sličnih digitalnih naprava, mi tu ne možemo ništa. Masovna produkcija može da utiče negativno na kvalitet, ali ciljnoj grupi kojoj se plasira ta produkcija to i nije bitno.

DR POP: Ne bi trebalo da moderne tehnologije negativno utiču na bilo šta, sem na kvantitet i kvalitet spavanja. Istina je da apsolutno svako može da se snimi i to objavi ali niti to ko mora gledati, niti to, realno, može smetati nekom ko se ozbiljno nečim bavi.

3 komentara

  1. Wonderful site. Lots of helpful info here. I¡¦m sending it to some buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you for your effort!

  2. I really wanted to develop a small remark to say thanks to you for some of the amazing recommendations you are writing at this website. My considerable internet look up has at the end been recognized with brilliant suggestions to exchange with my guests. I would assert that we site visitors actually are quite lucky to exist in a wonderful community with so many outstanding people with very beneficial principles. I feel very much fortunate to have used your entire webpage and look forward to many more brilliant times reading here. Thanks once again for all the details.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com