“Ispada da je Sinđelić zvao samog sebe” - Volim Podgoricu

“Ispada da je Sinđelić zvao samog sebe”

12:03 Suđenje je prekinuto i nastavlja se sjutra u 9.

11:25 Advokat Radosavljević je rekao da su neke poruke na ruskom, a neke na srpskom jeziku.

O predlogu Radosavljevića da se predmetne poruke čitaju, a imajući u vidu da je u pitanju komunikacija Sinđelića sa njegovom suprugom, sud će odluiti naknadno.

Radosavljević je rekao da telefon Nokia nije bio predmet vještačenja i da su listinzi iz tog telefona sasatavni dio izvještaja vještaka Boljevića. On je rekao da “po ovome ispada da je Sinđelić zvao samog sebe“

11:18 Suđenje je nastavljeno.

10:42 Data je pauza do 11:10 časova.

10:25 Advokat Radosavljević je kazao da su od broja 826 zaključno sa brojem 839 komunikacije sa kontaktom “Budimir”.

“Imamo kontakt “taksi za hotel 2” i imamo kontakt “Budimir”, ruski broj, i paralelno se zovu istog dana. Saša Sinđelić nikada po ovim listinzima nije imao komunikaciju sa kontaktom “taksi za hotel 2”, rekao je on.

9:53 Advokat Radosavljević traži da se čitaju kontakti iz telefona X Play Saše Sinđelića.

Kazao je da će biti potrebno stručno lice da bi se preveli kontakti i nalozi koji su na ruskom jeziku.

“Imamo 126 skajp komunikacija sa jednom osobom u 2016. godini. Pominju se oružje, artiljerija, Srbija…”, kazao je Radosavljević.

9:42 Advokat Radosavljević je pitao da li je na telefonima nešto rađeno prije nego što ih je preuzeo vještak, a nakon što ih je Sinđelić predao sudu.

Vještak je kazao da sve fajlove koji se nalaze u folderima, UFED pravi kao pomoćne fajlove i  da su prikazani u izvještaju UFED-a.

Advokat Radosavljević je rekao da “odgovorno” tvrdi da ovo što je vještak rekao nije tačno.

9:25 Vještak je rekao da se analizom svih podataka primjećuje da su datumi pristupa i izmjene statusa različiti i da je neka aplikacija pristupala telefonu. Kao primjer navodi Instagram koji prilikom instaliranja traži pristup određenim podacima u telefonu.

9:22 Lakić je kazao da postoji mogućnost da je broj telefona jednom bio sačuvan u imeniku i da je dobio odrđeni broj indkesa, a zatim obrisan i kasnije ponovo opet unijet kada je dobio drugi broj indeksa i onda se kasnije prikazuje kao dva zapisa u tabeli.

Lakić je rekao da neki modeli mobilnih telefona pamte koliko traje dužina zvonjenja poziva.

9:12 Vještak Lakić odgovara na pitanja. On je kazao da postoji mogućnost da se kroz Viber može dodati kontakt u imeniku iako drugi kontakt nema instaliran Viber.

“Viber komunikacija je prikazana samo u dijelu gdje su čatovi, a ne udijlu gdje su SMS i MMS poruke. Ovaj telefon je rađen sa XRY uređajem, a ne UFED uređajem”, kazao je Lakić.

9:10 Advokat Jovanović je kazao da se u pojedinim federalnim okruzima u SAD izjave koriste kao dokazi, a u pojedinim ne.

Advokat Medojević je kazao da mu nije jasna namjera i svrha tog dopisa.

“Tužilaštvo želi da obesmisli njegovu izjavu”, rekao je Medojević

9:08 Sud je donio rješenje da se Ministarstvu pravde uputi zamolnica da li izjava Brajana Skota predstavlja dokaz u postupku pred sudom u SAD.

U 9 sati u podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnici – Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com