Koncert gudačkog kvarteta “Kumovi” - Volim Podgoricu

Koncert gudačkog kvarteta “Kumovi”

 

 

Gudački kvartet “Kumovi” prirediće koncert u okviru manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto 2018“ u četvrtak, 14.juna u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, sa početkom u 21 sat.

Ansambl čine: violinisti Žarko Mićković i Vili Ferdinandi, violista Uroš Lapčević i violončelistkinja Lejla Mićković. Na programu koncerta je savremena austrijska muzika. Gost koncerta je kontrabasista Slaven Turusković.

Koncert organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat sa kulturu i sport Glavnog grada.

Žarko Mićković je rođen 1959. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Rajka Dojčinovića. Od 1980. do 1990. bio je stalni član simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd gdje je od 1987. do 1990. radio kao koncertmajstor. Od 1990. godine živi i radi u Austriji (Klagenfurt) kao član Koruškog simfonijskog orkestra u grupi prvih violina.

Vili Ferdinandi je rođen 1951. u Podgorici. Diplomirao je i magistrirao violinu u Beogradu kod prof. Rajka Dojčinovića. Završio je i poslijediplomske studije kamerne muzike. Usvršavao se kod Maxa Rostala u Klagenfurtu i Sergeja Nikolajevića Gorohova u Kijevu. Bio je dugo godina koncertmajstor simfonijskog orkestra Radio Televizije Crne Gore, a sada je profesor violine u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“.

Uroš Lapčević je rođen 1978. godine u Beogradu gdje je završio nižu i srednju muzičku školu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Trenutno je vođa viola i solista u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Član je više kamernih ansambala sa kojima nastupa u Crnoj Gori i regionu. Angažovan je i kao saradnik u nastavi viole na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Lejla Mićković je rođena 1962. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu u klasi profesorice Fransoaz Jakovčić. Od 1984. do 1990. bila je stalni član Simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd na mjestu zamjenika vođe grupe violončela. Od 1990. živi i radi u Austriji (Klagenfurt) kao honorarni član Koruškog simfonijskog orkestra.

1 komentar

  1. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com