Koncert gudačkog kvarteta “Kumovi” - Volim Podgoricu

Koncert gudačkog kvarteta “Kumovi”

Gudački kvartet “Kumovi” prirediće koncert u okviru manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto 2018“ u četvrtak, 14.juna u Muzičkoj kapeli na Kruševcu, sa početkom u 21 sat.

Ansambl čine: violinisti Žarko Mićković i Vili Ferdinandi, violista Uroš Lapčević i violončelistkinja Lejla Mićković. Na programu koncerta je savremena austrijska muzika. Gost koncerta je kontrabasista Slaven Turusković.

Koncert organizuju Ambasada Austrije i Sekretarijat sa kulturu i sport Glavnog grada.

Žarko Mićković je rođen 1959. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Rajka Dojčinovića. Od 1980. do 1990. bio je stalni član simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd gdje je od 1987. do 1990. radio kao koncertmajstor. Od 1990. godine živi i radi u Austriji (Klagenfurt) kao član Koruškog simfonijskog orkestra u grupi prvih violina.

Vili Ferdinandi je rođen 1951. u Podgorici. Diplomirao je i magistrirao violinu u Beogradu kod prof. Rajka Dojčinovića. Završio je i poslijediplomske studije kamerne muzike. Usvršavao se kod Maxa Rostala u Klagenfurtu i Sergeja Nikolajevića Gorohova u Kijevu. Bio je dugo godina koncertmajstor simfonijskog orkestra Radio Televizije Crne Gore, a sada je profesor violine u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“.

Uroš Lapčević je rođen 1978. godine u Beogradu gdje je završio nižu i srednju muzičku školu. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Trenutno je vođa viola i solista u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Član je više kamernih ansambala sa kojima nastupa u Crnoj Gori i regionu. Angažovan je i kao saradnik u nastavi viole na cetinjskoj Muzičkoj akademiji.

Lejla Mićković je rođena 1962. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu u klasi profesorice Fransoaz Jakovčić. Od 1984. do 1990. bila je stalni član Simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd na mjestu zamjenika vođe grupe violončela. Od 1990. živi i radi u Austriji (Klagenfurt) kao honorarni član Koruškog simfonijskog orkestra.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com