Media Centar opet pozvao članove Savjeta RTCG da podnesu ostavke - Volim Podgoricu

Media Centar opet pozvao članove Savjeta RTCG da podnesu ostavke

Media Centar opet je pozvao članove Savjeta RTCG Ivana Jovetića, Draganu Tripković, Mima Draškovića, Igora Tomića, Gorana Sekulovića, Sloba Pajovića, Milana Radovića, Perka Vukotića i Vladimira Pavićevića da, bez odgađanja, podnesu ostavke i, kako su naveli, daju najveći doprinos radu nacionalnog medijskog javnog servisa.

“Sve odluke Savjeta RTCG, donijete nakon nezakonitih smijena prethodnih članova u Skupštini, štetne su za započete promjene u nacionalnom medijskom javnom servisu. Razrješenjem Andrijane Kadije nastavljen je proces partijskih čistki u RTCG. V.D. generalnog direktora, Božidar Šundić je najavio dalje “promjene” u rukovodnom kadru i uskoro će se, nema sumnje, na najodgovornijim mjestima u RTCG naći partijski kadrovi DPS-a a ne profesionalci. Vjerovatno će biti nagrađeni na primjeren način i novinari koji ovih dana izgaraju u naporu da se dodvore novom-starom rukovodstvu”, nvodi se u saopštenju Media Centra koje je potpisao Dragoljub Vuković.

Dodaje se da je nedavno saopštenje Savjeta RTCG upućeno Evropskoj komisiji, SAD i OSCE-u “samo još jedan dokaz političke profilacije ovog tijela, koje je postalo karikatura i lišeno bilo kakvog legitimiteta za upravljanje dobrom svih građana”.

“Pozivamo članove Savjeta da se konačno javno izjasne povodom našeg poziva da podnesu ostavke. Napominjemo, kako dalje učešće u radu Savjeta onih članova koji su se protivili smjeni Andrijane Kadije daje privid legitimnosti ovog tijela. Savjet u kojem su, nakon nezakonitih odluka Skupštine Crne Gore, imenovani kadrovi DPS-a (Jovetić, Sekulović i Pajović) koji su ojačali poziciju već prepoznatljivog kadra vladajuće partije Mima Draškovića, ne mogu zastupati interese crnogorske javnosti, što je osnovna uloga ovog tijela”.

Media centar od Vlade traži da izmjenama Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG osigura samostalnost javnog medijskog servisa.

“Media Centar skreće pažnju Vladi na to da sadašnja verzija ovog propisa predstavlja regresiju i dodatno učvršćuje kontrolu partijske većine u Skupštini nad RTCG. Ukoliko ostanu na snazi rješenja ponuđena u nacrtu izmjena i dopuna zakona, onda će postati jasno da je Vlada obmanjivala domaću i međunarodnu javnost iznoseći stavove da se preduzimaju koraci u osiguranju samostalnosti RTCG. Podsjećamo na to da je Media Centar početkom aprila ove godine dostavio predlog amandmana na Zakon o RTCG. Ministatrstvo kulture je na naše napore da damo doprinos unapređenju zakonskog rješenja odgovorilo nezakonitim odbijanjem uključivanja našeg prestavnika u radnu grupu koja priprema zakonski tekst. Očigledno je da se u sadejstvu Vlade i Skupštine, odnosno DPS-a, sprema dalje zarobljavanje RTCG”, zaključuje se u saopštenju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com