Home / NOVOSTI / Društvo / PISMO ZORICI KOVAČEVIĆ: Evo šta su joj poručili iz Sindikata doktora medicine
Foto ilustracija

PISMO ZORICI KOVAČEVIĆ: Evo šta su joj poručili iz Sindikata doktora medicine

Razočaravajuća je činjenica da je stručni kolegijum Kliničkog centra zloupotrijebljen za diskreditaciju Sindikata doktora medicine, poručila je direktorici Kliničkog centra Zorici Kovačević, Milena Popović Samardžić predsjednica Sindikata doktora medicine Crne Gore, reagujući na nedavno saopštenje kolegijuma direktora KCCG-a.

  Popović Samardžić je u pismu koje je uputila Kovačevićevoj naglasila da ih politički ne svrstava i da na taj način ne diskreditujete njihov rad.

“Naša struka je naša jedina politika i naš jedini cilj je da dovedemo pacijente, ljekare i kreatore zdravstvene politike za isti sto, da sagledamo naše probleme iz svih ovih uglova i da na bazi tih zaključaka formulišemo jasnu strategiju. I sve to radimo sa stanovišta struke, a ne politike. Vaš nesporan uspjeh su aparati i građevinski radovi kao što smo rekli, ali nezadovoljstvo naših pacijenata, nezadovoljstvo ljekara i ostalog medicinskog osoblja govori o jednom dubljem problemu koji ne rješavamo. Da li opet govoriti o odlivu kadra, o deficitu kadra, o uslovima rada, o niskim zaradama, o nedostatku protokola… Zbog prikrivanja činjenice da sa Ministarstvom zdravlja nemate dobar odnos ispaštaju i zdravstveni radnici i pacijenti”, smatra Popović Samardžić.

Ona tvrdi da u Kliničkom centru radi više od 400 ljekara, od kojih su većina članovi Sinsikata doktora medicine na čije zahtjeve za razgovor za početak treba odgovoriti.

“Odlučićete da li ćete iskoristiti naše kapacitete, našu stručnu pomoć u rješavanju nagomilanih problema pacijenata i ljekara ili ćete nastaviti sa samozavaravanjem ili pak tendencioznim zavaravanjem javnosti i kolega. Stručni kolegij ne treba koristiti za lične osvete već za naše
jedinstveno djelovanje u unaprjeđenju kvaliteta zdravstvene zaštite. Zadovoljan ljekar je preduslov za zadovoljnog pacijenta. Dobro edukovan ljekar je preduslov dobrog ishoda liječenja. To trebaju biti naši ciljevi i u tom pravcu Sindikat doktora djeluje i pruža ruku saradnje svima koji sa nama dijele taj cilj, ali ne manipulativno, ne demagoški, ne politikanski, već iskreno i suštinski”, zaključila je ona.

CdM

Check Also

UDES U PODGORICI: Dvoje teže povrijeđenih, van životne opanosti

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *