Home / ŽIVOT + / Showbiz / SEVERINA I MILAN SE SVAĐALI U SUDU: Je li dijete Hrvat ili Srbin?

SEVERINA I MILAN SE SVAĐALI U SUDU: Je li dijete Hrvat ili Srbin?

Biznismen Milan Popović i pop zvijezda Severina Kojić sada ne mogu da se dogovore oko upisa djeteta u školu.

Naime, Severina zahteva da sin ide u hrvatsku školu, a Milan Popović da ga upiše u nternacionalnu.

Tim povodom, Milan i Severina sastali su se 11. juna na ročištu u hrvatskom opštinskom građanskom sudu u Zagrebu kako bi se na, pravno rečeno glavnoj raspravi, dogovorili oko školovanja Aleksandra jer zbog, prije svega, stava majke to nisu mogli da učine nekim drugim, ljudskijim i toplijim putem koji bi, i te kako, bio za dobrobit djeteta.

Severina Kojić, zapravo, ne želi ni da čuje za druga rješenja, već isključivo hoće da svog sina upiše u OŠ “Jordonovac” i predlozi Popovića je ne interesuju, uprkos tome što je sud donio odluku da bi roditelji morali da se, kada su u pitanju ovakve stavke, usaglase.

Sa druge strane, Popović, u želji da sinu pruži kvalitetno školovanje, smatra da bi bilo najbolje da ga upiše u američku školu privatnog karaktera.

Njegova namjera je da Aleksandar nauči što više jezika, proširi svoje vidike, te dobije sve moguće uslove kako bi razvijao svoje potencijale i talente. Uz to Popović traži da snosi troškove cjelokupnog školovanja.

Takođe, Popović je u svom iskazu rekao da nije moguć dogovor među stranakama, te je pred sudom iznio da je Severina, u svakom slučaju, povrijedila odredbe Porodičnog zakona i konvencije na način da nije ni razgovarala sa djetetom, razmotrila njegovo mišljenje, a takođe se nije interesovala o programima školovanja djeteta.

U sudnici je u jednom trenutku nastao opšti haos na koji niko nije bio pripremljen.

Naime, Severina je bila toliko bijesna da je pred sudijama Popoviću odbrusila:

– Aleksandar je prije svega Hrvat!

Popović joj je odgovorio:

– Ma kako je prije svega Hrvat?

Pjevačica je nastavila da zahtijeva i bezobrazno je rekla:

– Mora da ide u hrvatsku školu!

Inače, Popović je na sud donio i važeći spis u kojem se jasno vidi da se u internacionalnoj američkoj školi detaljno uči i hrvatski jezik.

Na kraju svega kada su izašli iz sudnice, Severina se okrenula i pred svima rekla: “Seljačino!”.
Ona insistira na upisu djeteta u osnovnu školu u Zagrebu, koja, kako ona navodi između ostalog, ima i internacionalni program, a akcenat stavlja na činjenicu da bi djetetu društvo iz škole bilo pretežno hrvatske nacionalnosti, te da je Aleksandar Hrvat, koji od rođenja živi u Zagrebu, i smatra da je u njegovom interesu da prvenstveno uči hrvatski jezik.

“On je u vrtiću počeo da uči da piše na hrvatskom, a u osnovnoj školi mora savršeno da nauči prvenstveno svoj maternji jezik, a tek potom i strane jezike”, glavni je njen argument u dopisu koji je poslala preko advokata, a koji je na grub način ponovila i na ročištu.

Milan je izrazio i strah od moguće diskriminacije Aleksandra na osnovu toga što mu je otac Srbin.

“Kao primjer navodim da djeca u toj školi obilježavaju dan pada Vukovara i da bi Aleksandar mogao da bude izložen diskriminaciji vršnjaka”, jedna je u nizu Milanovih primjedbi.

“Prije svega, Aleksandar je Hrvat, pa nema razloga da bude žrtva diskriminacije drugih Hrvata. Godišnjicu pada Vukovara, godišnjicu Oluje i slično obilježava cijela Hrvatska, te je riječ o delu istorije o kome će Aleksandar, kao i svako drugo dete, učiti u školi”, ispričala je Severina.

U svemu ovome ono što je nesumnjivo je da je za dijete dobro da uči u razredu sa još desetak učenika i ima punu pažnju učitelja, da je bezbjedno i sigurno, naročito ako se radi o djetetu poznatih roditelja, koje po prirodi stvari trpi veći pritisak okoline nego druga djeca. Upis u takvu, privatnu, internacionalnu školu bez pogovora, može da mu utre put da se kasnije upiše u internacionalnu gimnaziju i nastavi školovanje u inostranstvu.

Stranke se na ovom ročištu koje su zasijenile majčine grube riječi, nije dogovorilo, te je ishod do daljnjeg nepoznat.

Blic

Check Also

TAKMIČENJE ZA DJECU: Slaganje Rubikove kocke  i  Kviz „Ja upoznah Crnu Goru“

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *