Vlada će pomoći podgoričanki Nini Bošković - Volim Podgoricu

Vlada će pomoći podgoričanki Nini Bošković

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete pomoći će Nini Bošković, studentkinji Prirodno-matematičkog fakulteta, u obezbjeđivanju značajnog dijela školarine za master studije na Oksford univerzitetu, program kliničke embriologije, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović, na sastanku sa Ninom Bošković.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Šehović je rekao da je važna činjenica da je crnogorski student primljen na master studije na jedan od najprestižnijih svjetskih univerziteta.

On je istakao i da je riječ o specifičnom slučaju, jer sistemski načini podrške najboljima, poput novoosnovanog Fonda za kvalitet i talente ili postojeći programi studentske razmjene ne obuhvataju program o kome je konkretno riječ, kao i da trškovi za isti od preko 40.000 eura nijesu djelimično ili u potpunosti pokriveni stipendijom od strane Univerziteta Oksford.

“Imajući u vidu zaista veliki uspjeh kao što je prijem na univerzitet u Oksfordu, zvanično najbolji svjetski univerzitet, te činjenicu da je riječ o studentkinji koja je proglašena za najboljeg studenta Prirodno-matematičkog fakulteta, obezbijedićemo finansijsku podršku u značajnoj mjeri”, rekao je Šehović.

Bošković je istakla da je njena namjera da znanja koji bi stekla na prestižnom univerzitetu primijeni u Crnoj Gori, i zahvalila se Vladi i resornom ministarstvu na pomoći u pokrivanju dijela troškova studija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com