Ovaj granični prelaz od ponedjeljka opet otvoren - Volim Podgoricu

Ovaj granični prelaz od ponedjeljka opet otvoren

Granični prelaz sa Republikom Hrvatskom, Kobila-Vitaljina, biće nakon polugodišnje rekonstrukcije na hrvatskoj  strani privremeno otvoren, u ponedjeljak, 18. juna, u 8 sati, navodi se na sajtu HAK-a, jedinstvene nacionalne udruge autoklubova, vozača i vlasnika vozila Hrvatske.

To je dobra vijest, s obzirom da će tako biti rasterećen drugi veći granični prelaz sa EU, odnosno Hrvatskom Debeli brijeg-Karasovići, piše Radio Jadran.

Osim toga preko Vitaljine, gdje su lani bile kilometarske kolone, kontrole i prelazak će biti brži.

S obzirom da je odavno neophodna i rekonstrukcija ovog graničnog prelaza na crnogorskoj strani, novinare je zanimalo jesu li nadležni u našoj zemlji iskoristili višemjesečnu obustavu prometa da koliko toliko osposobe infrastrukturu na Kobili, ili naprave bar još po jednu traku.

“Upućene su inicijative Upravi za imovinu za hitne intervencije iz kapitalnog budžeta”, kazali su ovom portalu u  Odsjeku za granične provjere, Sektoru granične policije Uprave policije.

Oni nijesu nadležni da daju informacije oko datuma otvaranja graničnog prelaza na hrvatskoj strani, mada su, kako kažu, predstavnici granične policije Hrvatske na sastancima pominjali 1. jul kao mogući termin.

Radio Jadranu  su ranije potvrdili u hrvatskom Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu financija da obimna rekonstrukcija Vitaljine vrijedi  25 miliona kuna ( 3,3 miliona eura ).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com